rvaraadelmasta_logo (949x1280)

Arvoitus: missä tai mistä tämä kuva on? Viiden pisteen vihje: nosta katsettasi ylös. Kolmen pisteen vihje: no, olkoon. Päätin siis vaihtaa blogin tekstiotsakkeen kuvaksi ihan vain vaihteluksi. 

Eilisestä TS-jutustani jäi uupumaan uusi työvälineeni. Se on tässä:

mittarikauha (1280x836)

Sain tämän überkätevän mittarilusikan kokeiltavakseni ihanasta Kelovee-kaupasta. Testasin sitä perunalaatikon imeltämisessä ja voin suositella lämpimästi! Älyttömän kätevä kapistus. Mittariasteikosta löytyy Celsiuksen lisäksi Fahrenheit, jos joku sellaista sattuu kaipaamaan. Mittariosa lähtee kaikenlisäksi irti kauhasta (tai jättilusikasta, miten vaan), jolloin muun osan voi laittaa astianpesukoneeseen.

Pitänee tunnustaa, että meillä kokeilu ei rajoittunut pelkästään imellöksen lämpötilan tarkkailemiseen. Rakas mieheni Herra Raadelmasta kun tönäsi koko mittarilusikan tiskikoneeseen. Juu, mittareineen päivineen. Ja tadaa: mittari toimii edelleen! Rankka kenttäkoe…

Jos, ja kun valmistan jouluksi kotijuustoa, on tämä lusikka korvaamaton. Pakkaustekstin mukaan se lienee suunniteltu sokeritöihin. Olisi siis avuksi myös Maskottikakun praliinin valmistuksessa!

ispoon (1280x1049)

Seuraava arvoitus: mihin käyttöön tämä puulusikka on suunniteltu?

ispoon_umbra (800x800)

No sehän on ilmiselvä iSpoon! Lusikan mustaa päätä kevyestin puristamalla pääsee sompailemaan näppärästi tableteilla ja älypuhelimilla. Puinen osa toimii maistolusikkana. Kätevää, vai mitä?

Uudistetun blogilogoni kunniaksi arvon kuusi iSpoonia blogini lukijoiden kesken. Kirjoita jotakin kommenttilaatikkoon, muista jättää kommentoinnin yhteydessä sähköpostiosoitteesi (pakollinen kenttä enimmälle osalle kommentoijista) ja olet mukana jouluarvonnassa.

Onnina saa olla tällä kertaa Arttu-koiramme, ja mikäli hän (turkulaisittain) on sopivalla tuulella maanantaina, 16.12.2013, suoritamme arvonnan klo 16. mennessä saapuneiden kommenttien kirjoittajien kesken.

Tiesittekö muuten, että lusikan ottaminen kauniiseen käteen tarkoittaa oikean käden käyttämistä? Enpä ollut minäkään aiemmin kuullut moisesta, mutta Kotimaisten kielten keskuksen mukaan näin on:

Lusikan ottaminen kauniiseen käteen tarkoittaa jonkun tai jonkin vaatimuksiin sopeutumista. Ja mitä sopeutuja tekee? Tilanteen mukaan hän suostuu, tottelee, on kiltisti, alistuu, ei vastusta. —”Kaunis käsi” ei tässä sanonnassa tarkoita viehättävää, miellyttävän näköistä, vaan oikeanpuoleista kättä.—Vasemman käden kansanomaiset nimitykset ovat puolestaan vähätteleviä ja halventavia: huono käsi, ruma käsi, tuhma käsi, väärä käsi, kakkakäsi, paskakäsi. Vasenkätistä tarkoittavat murteissa kurakäsi ja kurittu.”

Joopajoo.Tulee etsimättä mieleen Harry Potter.

Eräs vasenkätinen on tänään menossa ensimmäistä kertaa esiintymään julkiseen konserttiin. Pitäkääpä oikean käden peukalonne pystyssä klo 19:n jälkeen. Herra R. kajauttaa illalla tämän kauniin joululaulun. Sen myötä levollisen kolmannen advettiviikonvaihteen toivotukset!

16 kommenttia artikkeliin ”Lusikka kauniiseen käteen

 1. Kätevät lusikat! Usein on sormet likaiset, kun pitäisi vähän reseptiä kurkistaa, tuo mustapäinen lusikka näyttää pätevältä:)

  1. Joo, tuo iSpoon on osoittautunut näppäräksi tabletin kanssa. Taitavat muuten hipaisunäytöt olla melkoisia pöpöpesiä, tai niin olen ajatellut omastani…:)

 2. Onpas aika kätevän näköinen mittari! Ja tuota mustapäistä heiluttelisi mielellään… Joulua sinne Raadelmaan.

  Seija H

 3. Hieno blogi Sinulla. Ja nämä uutuustuotteet ovat mieleisiä minullekin.

 4. Hyvää Joulua sinne Raadelmaan. Joulusinappia pitäisi vielä tänään tehdä ja lantutkin voisi keittää ja soseuttaa valmiiksi! T.Teija

 5. Täällä yksi iPad-kokkaaja haveilee helpommasta elämästä iSpoonin avulla. iLoveit!

 6. Mittarilusikka tuntuu tosi hyvältä, käy pullataikinan valmistukseenkin nesteen lämpötilan tarkistamiseen. Toivottavasti arpaonni suosii, Paraisille on pitkähkö matka lähteä ostamaan :).

  1. Niinpä muuten toimisikin, ei tullut mieleeni! Keloveellä on muuten verkkokaupppa, eli pakko ei ole Paraisille asti polkea :). Arpajaisten palkintona on muuten sitten noita iSpooneja…

Comments are now closed.