????????????????????

Vaikka tänä vuonna ruska on harvinaisen kaunis, alkaa syksy koetella voimia. Pimeys ja viilenevät illat vetävät mielen maahan – eivätkä yksinyrittäjän kiireet edistä tilannetta. Mikäpä silloin auttaa mielialan kohottamiseen paremmin kuin suklaa?

Rouva Raadelmasta pääsi viettämään hauskan illan Kaarinan Inner Wheel -ladyjen seurassa. Sain tehtäväkseni valmistella esityksen suklaasta, ja sepä oli hauskaa puuhaa.

????????????????????????????????????????????????

Suklaailta kului rattoisasti niin suklaata kuin tummalla suklaalla maustettua lihapataa ja valkosuklaista juustokakkuakin maistellen. Suklaatasting oli omasta mielestäni kerrassaan yliveto! Sen tarjosi meille Fazer. Lämmin kiitos sponsoroinnista! Ohjeet suklaatastingin järjestämiseen kotioloissakin löytyvät täältä.

valkosuklaajuustokakku1 (1024x663)

Pääsin muuten kokeilemaan aivan uudenlaista valkosuklaata. Fazerin sitruunanmakuinen valkosuklaa lanseerattiin tänä syksynä, ja yllätyin siitä, kuinka hyvin se sopi juustokakun raaka-aineeksi. Kannattaa kokeilla!

Tummalla suklaalla maustettu lihapata vei ajatukset Meksikoon, joka onkin suklaan synnyinseutua. Chilin ja suklaan liitto toimii aina.

Tässäpä siis vinkkiä lähestyvään viikonloppuun: järjestä oma suklaailta ja jaa suklaan riemu lähimpiesi kanssa.

valkosuklaajuustokakkua (1024x768)

Valkosuklaajuustokakkua ja vadelmacoulis

(4-6 annosta)

kakkupohjaan:
300 g digestivekeksejä
75 g voita

täytteeseen:
1 l maustamatonta jogurttia valutettuna
4-5 kpl kananmunia
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g sitruunavalkosuklaata, esimerkiksi Fazer sitruuna-valkosuklaata

vadelmacoulis:
5 dl vadelmia
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä

Aloita juustokakun valmistaminen valuttamalla jogurtti tiiviimmäksi: aseta juustoliina siivilään tai lävikköön. Kaada siihen jogurtti ja jätä valumaan muutamaksi tunniksi. Valuttamisen voi tehdä jääkaapissa.

Valmista kakkupohja: laita uuni kuumenemaan 175 C. Jauha digestivekeksit monitoimikoneella hienoksi tai murskaa keksit esimerkiksi kaulimen avulla muovipussissa. Kaada jauhelman joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle, ja nosta sitä myös reunoille. Paista kakkupohjaa noin viisi minuuttia.

Valmista täyte: vaahdota kananmunat ja tomusokeri. Sekoita joukkoon ensin valutettu jogurtti ja sitten sulatettu valkosuklaa. Mausta vaniljasokerilla. Kaada seos esikypsennetylle kakkupohjalle. Jatka juustokakun kypsentämistä 175 C uunissa vielä noin 45 minuutin ajan. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Valmista vadelmacoulis: kaada vadelmat kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri ja vesi. Kuumenna keitos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 15 minuutin ajan. Jäähdytä. Jauha vadelmakastike sileäksi tehosekoittimella.

Tarjoa valkosuklaajuustokakkua vadelmacoulisin kanssa.

Suklaalla maustettu lihapata

(6-8 annosta)

n. 1,5 kg naudan sisäpaistia
4 kpl sipulia
1-2 kpl valkosipulin kynttä
n.3 rkl ruokaöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
3-4 kpl punaista chilipalkoa
1 plo punaviiniä
0,5 dl härkäfondia
(vettä)
200 g tummaa suklaata (yli 70 % kaakaota)

Kuutioi naudan sisäpaisti. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuumenna pata ja tilkka öljyä. Kuullota sipulit ja nosta ne pois padasta siksi aikaa, kun ruskistat naudanlihakuutiot. Mausta pata-ainekset suolalla ja mustapippurilla. Lisää pataan hienonnetut chilipalot. Kaada pataan punaviini, lisää härkäfondi ja nosta pata 175 C uuniin noin kolmen tunnin ajaksi. Älä peitä pataa kannella, vaan lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Ota pata uunista ja tarkista maku. Lisää joukkoon hienonnettu suklaa ja tarjoa pata välittömästi. Lisäkkeiksi sopivat pehmeät tortillat, raikas salaatti ja notkistettu ranskankerma.

syksya_2013 (1024x775)

Kuvan kauniista ruskasta otti Herra Raadelmasta. Yritän ryhdistäytyä tämän blogini kanssa – jos vaikka ensi viikko olisi jo rauhallisempi…

4 kommenttia artikkeliin ”Ilta suklaan parissa

  1. Hei ihanaa!! Suklaat onkin syysillan lohtu parhaasta päästä ( hain juuri ärrältä ison levyn pähkinä-suklaata ja napsittiin tytärpuolen kanssa se nanosekunnissa..) kaikki kuulostaa taas niin hyvältä.. Nimim uunikasvikset odottavat, Huoh.

  2. Fazerin brändi toimii. ”Sanokaa Fazer kun haluatte hyvää” Hyvää siis yrittävät, mutta priimaa pukkaa. On sitten kysymys tuotteista tai toiminnasta.

Comments are now closed.