itsepva_2012

Huomenna vietetään itsenäisyyspäivää, jonka kunniaksi päätin nyt jo julkaista sinivalkoisen kynttiläkuvan. Tämä otos on viime vuodelta ja siinä komeileva Muuton kynttilänjalka on upouusi. Nyt se on vähän rähjäisemmän näköinen, kun muutamat eriväriset steariinivalumat ovat jättäneet valkoiseen pintaan omia jälkiään.

Mutta siis itsenäisyyspäivästä. Yritin aamulla etsiä lukuisista keittokirjoista itsenäisyyspäivään liittyvää ruokaa, kun en taaskaan keksinyt mitään kokattavaa. Ilmeisesti itsenäisyyspäivän juhlinta on niin nuorta (vain 95 vuotta), että mitään yleisesti tunnettua perinnesapuskaa ei ole olemassakaan. Vai tietääkö joku?

Enimmällä osalla suomalaisista huominen päivä kulunee kuten tavallinen vapaapäivä, ja vasta illan televisiolähetys tasavallan presidentin juhlavastaanotolta erottaa ehtoon muista. Ja nythän on tietysti uteliaisuus huipussaan, kun presidentti Niinistö puolisoineen on ensimmäistä kertaa isännöimässä pippaloita.

Vähän piti kierrellä ja kaarrella ennen kuin pääsin asiaan: olen äärettömän tyytyväinen siitä, että Jenni Haukio käyttää virallisissa yhteyksissä tittelinään rouvaa! Rouva Jenni Haukio kuulostaa aivan mainiolta, paljon paremmalta kuin Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkö, runoilija tai valtiotieteen maisteri. Kaiken lisäksi esiintyessään presidentti Niinistön rinnalla edustustehtävissään hän nimenomaan on rouvan roolissa. Jess.

Ja ihan aidosti ja oikeasti tarkoitan sitä, mitä sanonkin. Arvostan toki suomalaisten naisten tasa-arvoisuutta enkä väheksy Virginia Woolfin ajatusta naisen omasta huoneesta ja rahasta. Olen vaan niin patavanhoillinen, että näen rouvuudessa oman arvonsa.

Joten toivotankin kaikille Suomen rouville hyvää, levollista ja arvokasta itsenäisyyspäivää ja aivan erityisesti onnea rouva Jenni Haukiolle ensimmäisiin omiin itsenäisyyspäivän juhliinsa!

Toivottaa Rouva Raadelmasta

ps. huomenna tulee vinkkiä glögitarjoilun pikkusuolaiseksi…ja voin laittaa myös meidän perheen parhaan glögisekoituksen ohjeen mukaan.

ps.2. näimme Herra R:n kanssa kirjamessuilla käydessämme vilaukselta ohjelmapäällikkö Haukion. Hän on kaunis, kauniimpi kuin valokuvissa.

2 kommenttia artikkeliin ”Itsenäiset rouvat

Comments are now closed.