Päätin sitten minäkin kokeilla trendiruokien kärkeä eli Alexander ja Hanna Gullichsenin ”Safkaa”-keittokirjan avokadopastaa. Voi että, kun se oli HYVÄÄ! En lainkaan ihmettele, jos avokadopastan syöminen on saanut Chicling-blogin Hannan melkein kyyneliin, kuten alkuperäisessä ohjetekstissä mainitaan.

Valmistin avokadopastan muuten ohjeen mukaisesti, mutta käytin vain puolet spagetin määrästä. Annos riitti meille kahdelle pääruoaksi, mutta kyllä ruoka kannattaa valmistaa ihan reseptin mukaisesti.

Safkan avokadopasta

1 kpl valkosipulinkynsi
½ kpl chiliä (poista siemenet)
1 kpl limetti
2 kpl kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, isot valkosipulipalat eivät ilahduta ketään ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä. Pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedeltä, ota tilkka lusikkaan ja maista. Suolattomassa vedessä keitetty pasta on – jos mahdollista – pahempaa kuin ylikypsä pasta.  Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

 

6 kommenttia artikkeliin ”Kyllä se oli hyvää: Safkan avokadopasta

    1. Mediailmiöstä minäkin kiinnostuin niin paljon, että päätin kokeilla. Meillä saa ihan lähikaupasta sellaisia Hass-avokadoja, jotka ovat syöntikypsiä. Niitä on vain kaksi paketissa eli juuri reseptiin sopivasti.

      Tämä oli kyllä niin vietävän herkullista, että mies jo ehdotti sen syömistä kerran viikossa. Paras hyväksyntä ever.

  1. Tunnen itseni täydellisen epätrendikkääksi, kun en ole avokadopastaa vielä tehnyt! Vielä sen aika tulee… Avokadon ystävänä epäilen, että komppaan sitten miestäsi. Että kerran viikossa tehdään. Ainakin.

  2. Tänään minäkin tätä kokeilin, mutta koska en voi käyttää vehnää, niin tein ohjeesta oman sovelluksen. Käytin riisinuudelia. Hyvää siitäkin tuli.

Comments are now closed.