Rouva kävi lopultakin Turun torilla ja viimeinkin pääsimme herkullisten primöörien makuun. Perjantaina nautiskelimme Vuolan Siikli-perunoista, lauantaina viereisen myyntipisteen punajuurista ja tänään porkkanoista.

Punajuurista valmistin meille Siskot kokkaa -blogin Nellen ohjeen mukaisesti uunipunajuuria vuohenjuuston kera. Pähkinät vaihdoin paahdettuihin pinjansiemeniin ja vuohenjuustipötkylästä poistin kuoren, muuten toimin aivan ohjeen mukaisesti. Jopa niin, että hankin meille Matua Marlborough Pinot Noir (2010) punaviinin.

UUNIPUNAJUURIA JA VUOHENJUUSTOA NELLEN TAPAAN

3 nippua  punajuuria (n. 12 kpl)
1 kg karkeaa merisuolaa
2 pötköä (pientä) vuohenjuustoa ilman kuorta
100 g cashew -pähkinöitä
tuoretta timjamia tai meiramia
n. 1 dl oliiviöljyä
n. 0,5 dl juoksevaa hunajaa
1 kpl sitruunan mehua
suolaa, mustapippuria myllystä

Asettele pestyt punajuuret suolapedille. Laita punajuuret uuniin n. 200 asteeseen noin tunniksi. Kokeile tikulla punajuuria ja ota ne pois uunista, kun tikku menee hyvin punajuureen.

Paahda pähkinät kevyesti kuumalla pannulla.

Kuori punajuuret, lohko ne veneiksi ja kasaa tarjoiluastiaan. Revi vuohenjuustoa annoksiin ja valuta koko komeuden päälle hunajaa, oliiviöljyä ja pirskota hieman sitruunanmehua hapoksi. Sitten rouhi päälle mustaa pippuria, ripsauta sormisuolaa ja levitä vielä annoksen päälle kunnolla tuoretta timjamia ja pähkinöitä. Nauti heti.

*  *  *

Viikko vielä ja sitten jäämme Herran kanssa kesälomalle. Tarkoituksenamme oli pitää kahden viikon loma, mutta se kutistui yhdeksi. Herra pääsee ystävänsä hantlankariksi Leville ja viettää viikon pohjoisessa remonttihommissa sekä golfaten. Tarjous, josta ei voinut kieltäytyä!

Rouvalla taas on erinäisiä projekteja käynnissä ja niistä merkittävimpänä oman yrityksen perustaminen. Paljon suunniteltavaa, kalkyloitavaa ja selvitettävää on vielä, mutta ehkä nyt olen edennyt sellaiselle tasolle, josta ei enää voi pakittaa. Tai ei halua perääntyä. Monesti tuntuu, että vasta kun asioita on sanonut ääneen, ne alkavat elää.

Tänään on jo heinäkuu. Ensimmäinen vuosipuolisko ei ollut kepeä, toivottavasti loppuvuosi sujuu edes himpun helpommin.