Olin suunnitellut tekeväni viikonloppuna punaviinipossua, mutta ikävä kyllä punaviinivarastomme ehtivät huveta niin vähiin, että piti muuttaa kurssia.

Kampaajalla ehdin selata samaa tammikuista Me naiset -lehteä kuin Kaikki äitini reseptit-blogin Nannakin. Lehdessä Minkä Björck valmistaa aterian Tomi-miehelleen, ja sen alkupalana on pikaversio Bo ssämistä. Nanna valmisti juuri tuota versiota, kun minä puolestani päätin valmistaa Tomin keittiössä -ohjelman korealaisen perheaterian reseptillä.

Hunajakaramellisoitu possu

1kg possunkylkeä, luuton nahaton
1dl soijaa
½ dl etikkaa
1dl hunajaa
suolaa

Yhdistä soija, etikka, hunaja ja suolaa maun mukaan. Marinoi lihaa noin tunti ja paista uunissa 120 asteessa 3 tuntia.

Lopputulos oli todella herkullinen! Lisäkeosastolla jouduimme tyytymään hieman vähäisempään määrään, koska en ollut kauppareissulla tietenkään tähän ruokalajiin ymmärtänyt varautua.

Kaapista löytyvistä elintarvikkeista sain kuitenkin kasaan Mummon kurkut, Ankerias Vipusen Sukju Namul -ituja, valmista chilikastiketta sekä japanilaisittain valmistetut herkkusienet. Jälkimmäiset siis syntyvät kiehauttamalla viipaloidut tuoreet herkkusienet soijakastike-mirin-valkoviini-liemessä. Sopivat hyvin aterialle, joka kaikkinensa oli keväisen kevyt (en keittänyt riisiä, mutta eipä sitä olisi jaksanut syödäkään).

Eilen leivoin piirakan, jonka täytteenä on vihreitä, tuoreita parsoja ja voimakkaita juustoja eli parmesaania, västerbottenia ja mustaleimaemmentalia. Tämä on siis syyllinen taloutemme punaviinikatoon…

Ohje on jotenkin vajaa, joten se kaipaa pientä viilailua ennen julkaisemista. Nyt noita keskentekoisia reseptintynkiä alkaa jo olla luvattoman paljon arkistossa.

Kuten tämäkin. Herra sai yhdistysystävältään kerrassaan mainion Siikarillette-ohjeen. Päätin sitäkin nyt kokeilla, mutta osasia jäi puuttumaan, kun kotikaapista ei löytynyt inkivääriä enkä siis ryhtynyt valmistamaan annokseen kuuluvaa pikkelöityä kurkkua. Lähikaupan kylmäsavulohi ei myöskään oikein istunut makumaailmaan, joten korjailun varaa löytyy eikä ohjetta nyt heru.

Alkavasta viikosta on tulossa kaiken lisäksi Rouvalle melko kiireinen, joten blogipäivitystä ja reseptitäydennystä ei nyt ihan pikaisesti ole tulossa.

Jokohan ne säätieteilijöiden lupaamat lämpimämmät kelit kohtapuoliin saapuvat? Täällä on ainakin paleltu, eilinen sateessa ja tänään tuulessa. Kuusistonsalmessa on vesikin ollut luokattoman korkealla jo useita päiviä. Vaikka kaipa nämä kaikki kuuluvat kevääseen…

2 kommenttia artikkeliin ”Punaviinipossusta tulikin Bo ssäm

  1. Kyllästyykö näihin suussasulaviin lihoihin koskaan? Nyt tuntuu ainakin, että ei….

    1. Minua houkuttaa aivan erityisesti sinun revitty lammaspaistisi, se on ”to do”-listan kärjessä. Eli ei taida kyllästymisen merkkejäkään.

Comments are now closed.