Kylläpä pääsi takatalvi yllättämään! Valmistin meille yhtenä päivänä possun ulkofileestä varsin maittavan uunipaistin. Valion verkkosivuilta löysin todella hyvän Hasselbackan perunaviipaleohjeen. Siinäpä se sitten olikin helppo ja herkullinen ateria kasassa.

POSSUNFILETTÄ UUNISSA

n. 1 kg porsaan ulkofilettä
mustapippuria myllystä
suolaa
voiteluun:
1 rkl Dijonin sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl soijakastiketta
kastikkeeseen:
paistinliemi
kermaa
(suurustetta)

Ota liha huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen kypsentämistä. Laita uuni lämpenemään 125 C. Sekoita voiteluliemen ainekset keskenään.

Paista possunfileen pinnat kiinni  rasvattomalla pannulla. Nosta file pienehköön uunivuokaan ja sivele se kauttaaltaan voiteluliemellä. Laita lihalämpömittari paikoilleen ja aloita kypsentäminen. Valele lihaa ajoittain valeluliemellä ja kaada se lopuksi lihapalalle kokonaan.

Kun possunfileen sisälämpötila on 70 C, ota liha uunista ja kääri se vaikkapa folioon vetäytymään. Kaada paistoliemi pieneen kattilaan ja huuhtaise vielä paistovuoka kuumalla vedellä, kaada kattilaan. Nosta keitos kiehuvaksi ja lisää kermaa niin paljon, että saat haluamasi maun kastikkeelle. Keittele miedolla tulella kunnes kastike sakeutuu sopivasti.

Laita uuni kuumenemaan 200 C ottaessasi lihan pois. Valmista Hasselbackan perunaviipaleet Valion ohjeen mukaisesti.

Leikkaa lihasta ohuita viipaleita ja aseta ne tarjoiluvadille. Kaada tilkkanen kastiketta lihaviipaleille (lihan voi lämmittääkin vaikka mikroaaltouunissa ennen tarjoilua, jos haluaa), asettele paahtuneet perunat vadille ja lisää halutessasi kuumia kasviksia. Raikas salaatti sopii lisäkkeeksi myös.

Pesin viikonloppuna Converseni valmiiksi kesää varten. Hienopesuohjelmalla (40 C) tuli puhdasta jälkeä. Vielä ei oikein pääse ulkoiluttamaan näitä eikä ihania loafereitani, jotka sain Rouva P:lta lahjaksi. Esittelen ne tuonnempana.

Olemme viettäneet Herran kanssa lomaa tämän viikon. Kovinkaan lomaiselta ei ole olo vielä tuntunut, kun työasiat pyörivät molempien päissä. Vaan eiköhän tilanne korjaannu viimeistään perjantaina, kun tarkoitus on olla päissään rakkaiden ystäviemme ja sukulaistemme Herra ja Rouva P:n kanssa. Kuulostaa kyllä aika juveniililta…

2 kommenttia artikkeliin ”Takatalveen sopivaa ruokaa: hunajaista possun ulkofilettä ja rapeita perunoita

  1. Ensinnä tärkein: Mielettömän hienot tennarit! Meikäläisten leveysasteilla saa pitää moiset keväthömpötykset vielä laatikoissaan kannen alla 😦

    Ja ruoka: Possunlihaa syödään meillä verrattain harvoin, en tiedä miksi. Sisäfilettä joskus, ulkofilettä en muista vuosiin tehneeni. Olisiko joskus tullut yliannostus… Tämä ohje kuitenkin vaikuttaa houkuttelevalta. Hunaja ja dijonsinappi aateloivat varmaan possun maukkaaksi.

    1. Joo, mun Converseni ovat maailman ihanimmat – sain ne vuosi sitten lahjaksi ystävättäreltäni USAsta. Viime kesä taisi kulua niissä kokonaan.

      Possunliha on tällä hetkellä suunnilleen ainota kokolihaa, jota saa järkevään hintaan. Tässä ohjeessa ei ole mitään ihmeellistä, mutta ehkä se siksi maistuikin niin hyvältä.

Comments are now closed.