Huhhuh, mikä viikonloppu!

Perjantaiaamuna käynnistimme Herran kanssa kevätsiivouksen. Kummallakin oli oma vastuualueensa: Herra keskittyi parvekkeen, terassin ja puutarhahuonekalujen painepesuun samalla kun Rouva pesi ikkunat, lattiat ja tasopinnat (muun muassa keittiön kaappien päälliset). Kolmisen tuntia hurahti työnteossa, sitten oli vuorossa päiväsauna ja perjantai-ilta Voice of Finlandin parissa.

Lauantaina Rouva kömpi varovaisesti ylös vuoteesta. Voi että, kun oli selkä kipeänä edellispäivän siivoamisesta. Herran laita oli samankaltainen. Kävimme pikapikaa ruokaostoksilla ja vaivuimme sohvalle iltapäiväksi. Mistään aterian valmistamisesta ei ollut puhettakaan. Kumpikin nukkui päiväunet ja iltakin loppui lyhyeen, kun emme jaksaneet edes televisiota vahdata.

Vasta sunnuntaina alkoi virta kulkea. Vaan silloinpa oltiinkin jo siirrytty kesäaikaan!

Pyhäpäivän pääruoka meni mönkään meistä riippumattomista syistä (onnistuttiin taas ostamaan parhaat päivänsä nähnyttä entrecoteta), mutta onneksi alkupala oli sitäkin parempi. Marinoituja herkkusieniä rucccola-pedillä Herran leipoman Pataleivän kera, mausteena Västerbottenost-lastuja.

MARINOIDUT HERKKUSIENET

200 g tuoreita herkkusieniä
marinadi:

1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl viinietikkaa
1 rkl balsamicoa
1 tl sokeria
1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
timjamia: tuoreena n. 1 rkl, kuivattua n. 1 tl
n. 1 dl oliiviöljyä
salaattipedille:
noin puolikas lehtisalaattikerä
noin 2 dl ruccolaa
Västerbotten-juustoa lastuina
tuoretta timjamia

Sekoita marinadin ainekset keskenään, tarkista maku. Viipaloi puhdistetut herkkusienet ja nosta ne marinadiin. Anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa.

Puhdista ja leikkaa karkeasti suikaleiksi lehtisalaatti ja ruccola. Nostele ne tarjoiluvadille. Kaada päälle marinoidut herkkusienet liemineen. Ripottele pinnalle juustolastuja ja viimeistele annos timjamin oksilla. Hyvää punaviiniä ja rapeakuorista leipää lisäksi – ja nautinto on valmis.

Tämäkin ruoka syntyi aivan silkasta vahingosta. Herran piti viime torstaina nauttia lounasta Turussa jonkun bisnestuttunsa kanssa. No, kumppanille oli käynyt hama aikataulujen suhteen ja lounas peruuntui. Herra oli luvannut kotimatkallaan poiketa ruokaostoksille ja Rouva  laittaa kauppalistan viestinä kännykkään.

En siis ehtinyt. Herra soitti kaupasta, että mitä pitää tuoda, ja hätäpäissäni keksin, että ota nyt vaikka rasiallinen herkkusieniä. En vieläkään tajua miksi? Tuolla ne sienet sitten viettivät aikaansa meidän jääkaapissamme – kunnes muistin tämän vanhan tuttavuuden vuosien takaa!

Tässä taas lokoisaa elämäänsa viettää rairuoho. Mistä sekin nimi tulee? Ja voisiko joku nuoremman sukupolven edustaja kertoa, mistä tulee termi rai-rai, kun ollaan aikeissa viettää aikaa nousuhumalassa?

Olemme siis ryhtyneet pääsiäisvalmisteluihin. Kevätsiivous kuuluu siihen oleellisesti samoin kuin narsissit ja tuo ylläoleva viherkasvusto. Ensi viikon olemme Herran kanssa lomalla, joka sitten huipentuu rakkaiden sukulaistemme vierailuun: saamme Herran ja Rouvan Pirkanmaalta sulostuttamaan elämäämme. Tuntuu, että edellisestä vierailusta olisi iäisyys! Ja onhan pyhäinpäivästä aikaa jo nelisen kuukautta.

Pääsiäisviikolle ajoittuu myös yksi merkkipäivä, jota emme juhli, mutta jota ei oikein voi sivuuttakaan. Ihana mieheni, Herra Raadelmasta, täyttää kuusi kertaa kymmenen vuotta! Jotenkin minulla on semmoinen olo, että elämä ensi viikolla taitaa olla rai-rai…

Ai niin, vielä yksi ihmettelyn aihe: eilen sunnuntaina tällä sivustolla oli käynyt 216 vierailijaa. Mitä ihmettä te täältä oikein etsitte? Eihän täällä mitään ole tapahtunut. Mutta tulkaa toistekin!

4 kommenttia artikkeliin ”Loman tarpeessa?

  1. No tällä kertaa löysin täältä ainakin sen inspiraation kaivaa vihdoin ne vehnänjyvät esille ja likoamaan, pääsiäisruohon kylvämistä varten. Alkavat vaikka siitä sitten ne meidän pääsiäsvalmistelut!

    Ja hei; kyllä teillä siellä Lounais-Suomessa on todellakin kevät pidemmällä, jos nuo leskenlehdet ovat tältä keväältä?!

    1. Juu, tuosta keittiön edustalta ovat. Tämä on Suomen tropiikki! Krookuspenkkikin näyttää jo siltä, että kohta kukitaan.

  2. Mitäkö etsin? Joskus inspiraatiota, joskus hykerryttävää lukemista, joskus ihan tiettyä ruokaohjetta, (joita on jo kertynyt blogiin sen verran, että tämä käy ihan virtuaalikeittokirjasta). Ja tulen uudestaan, vaikkei edes käskettäisi!

Comments are now closed.