Pengoin viime viikolla sellaista kaappia, johon muuton aikana (vuonna 2009!) tuli laitettua ”kaikenlaista”. En tiedä, olemmeko ainoa perhe, jolla tuollainen rojukaappi on, mutta sellainen on toistaiseksi löytynyt joka huushollistamme.

Käsiini sattui yllä oleva kuva, jonka sain vuonna 1997 lahjaksi Haapaveden kotitalousoppilaitoksen Eeva-Kaisa -nimiseltä harjoittelijalta. Toimin tuolloin erään varsinaissuomalaisen elintarvikeyrityksen kuluttajaneuvojana ja koekeittiöön otettiin ajoittain harjoittelijoita. Eeka, joksi Eeva-Kaisaa kutsuttiin, oli vallan ihastuttava nuori neitonen. Hän oli poikkeuksellisen taitava käsistään, jota osoittaa tuo hänen piirtämänsä kuvakin.

Kuvassa pakkaan kuvauskoria, ja olen ilmeisesti lähdössä leivonnaiskuvauksiin studiolle. Pyrin ottamaan harjoittelijat mukaan kuvauksiin, koska työskentely studiolla on aivan omanlaistansa. Yleensä harjoittelijat pitivät kuvauskokemuksista, koska myös he pääsivät valmistamaan kuvattavia ruokia.

Mitähän mahtaa kuulua Eekalle? Jos sattumoisin luet blogiani ja tunnistat itsesi, niin laitapa viestiä joko kommenttilootaan tai sähköpostiini (rouvaraadelmasta (at) gmail.com).

Rouva ei siis varsinaisesti tullut mistään kaapista ulos – jos joku sitä nyt otsikon perusteella epäili. Näköjään kannattaa toisinaan mennä kaappiin, jos sieltä löytää näin viehättäviä asioita ja muistojakin.

4 kommenttia artikkeliin ”Löytö kaapin uumenista

 1. Rouva hyvä, voin vakuuttaa, että on myöskin olemassa sellaisia pahvisia laatikoita, jotka onnistuvat muuton jälkeen lymyilemään pitkiäkin aikoja (ja nyt puhutaan melkein paristakymmenestä vuodesta) teillä tietymättömillä..

  Eekan piirros jakaa nyt iloa meille muillekin; kiitos siitä! Tätä oli ihan pakko kommentoida, sillä Haapavesi on sydäntäni lähellä. Olen syntynyt siellä ja vanhempani asuvat siellä edelleen. Haapaveden perinteikäs kotitalousoppilaitos on sekin tuttu paikka. Olemme mm. joskus viettäneet siellä juhlaa perhepiirissä ja tarjoilut olivat vallan mainiot!

  1. Huoh, lohdullista kuulla ns. post-muutto-tavararöykkiö-piiloista!

   Ja olipa hauska kuulla kytköksestäsi Haapaveteen. Paitsi tuon kotitalousoppilaitosjutun tiedän paikasta vain rautatiealan museosta ja nyt siis sinusta. Kivaa saada ”henkisiä nuppineuloja” Suomen kartalle!

 2. Siirrän tätä nuppineulaasi kuitenkin hieman pohjoisemmas, sillä ne höyryveturit ovat museossa Haapamäellä, Keuruulla, kun taas Haapavesi on Pohjois-Pohjanmaalla. Haapavesi on vanhastaan tunnettu suksien ja hiihtäjien kotipitäjä. Nykyään myös Valion Oltermanni-juuston.

  1. Uuups!!! Eipä ole ensimmäinen kerta, kun paikkakunnat menevät sekaisin. Anteeksi, Haapavetiset ja -mäkiset…

Comments are now closed.