Olen päättänyt perustaa ällötysbarometrin. Avaan siis tänne blogiini sivun, jolle ryhdyn keräämään Rouvaa eniten ällöttäviä asioita. Jos arvoisille lukijoille nousee mieleen ällötyksiä, voi ehdotuksia laittaa kommenttilootaan.

Ällötys:

– Pisteeseen, kysymysmerkkiin ja huutomerkkiin päättyvissä lauseissa on tyhjälyönti päättävän sanan ja välimerkin välissä. Saan totaalisen hepulin niitä nähdessäni! (tuo näyttäisi virheellisenä tältä: nähdessäni !)

– Sianlihasta valmistettu lihakeitto. Kylmät väreet menevät selässä, kun ajattelenkin lientä…

– Vanhat herrat ja rouvat, jotka iskevät liinat kiinni päästyään sisään johonkin markettiin. Eikö niitä kasseja voisi järjestellä ennen myymälään astumista? Ja iltapäivälehtien lukeminen – tai ainakin lööppien tavaaminen – keskellä vilkkainta väylää: GRRRRRR!!!

– Aino-Kaisa Saarinen. Siis hänen tapansa puhua.

– Television presidentinvaaliohjelmat, erityisesti vaalikeskustelut.

– Arabialaisvaikutteiset humppakappaleet. Sellaiset, joissa taustalla vongutetaan jotakin itämaista instrumenttia.

– Joulukatalogit. Mielikuvituksetonta soopaa. Paitsi Tarjoustalon slogan: Täältä joulu halvalla! Siinäpä kiteytyy koko joulun sanoma!

Jatkan tästä, kunhan ällötykseltäni kykenen. Tämmöinen maanantai tänään!

Haa, pakko laittaa tänne tekstipuolelle, kun tuli NIIN mainioita ällötyksiä kommenttilootaan:

-”Hän lähti ilman kysymättä asiaa.” Voiko olla ärsyttävämpää asiaa, kuin käyttää ilman-sanaa ko. lauseessa täysin turhaan.

– Kuullostaa-sanan käyttö, kenen mielestä kuulostaa voidaan edes kirjoittaa kuuLLostaa?? Mä niin vihaan tuota sanaa. Asiat kuulostaa ja sipulia kuullotetaan, mutta mikään ei tässä maailmassa kuullosta miltään, argh!! Kiitos että sain sanoa tämän 🙂

– Edelliseen liittyen konsonanttien kahdentumisen unohtaminen: huomena, täälä, sielä… Johan sen nyt korvakin sanoo, että huomenna, täällä, siellä!

– Kadonneen possesiivisuffiksin metsästys. Kyllä minä niin ällöstä ähisin. Suoraan INNO-ohjelmasta: Hänen asunnon kellari vaatii tuunausta. Hänen mieskin odottaa muutosta heidän talon alakerran värimaailmaan ja huonekalujen muotokieleen.
Tässä minun mielipide.

Ei kun paranee vaan! Laittakaapa lisää viestiä tänne Ällötysbarometriin!

Tuli mieleeni kauppareissulla nämä ällötykset:

– Muovipussiin pakatut kokonaiset kirjolohet kaupan kymätiskissä. Varmaan niitäkin joku haluaa, koska kauppiaat pakkaavat niin.

– Ultrakevyt majoneesi. Miksi edes ryhtyä majoneesiin, jos haluaa välttää rasvaa? E-koodien määrä nousee super-ekstra-kevyissä tuotteissa huikeaksi.

– Einestehtaan rosolli. Se saa lähinnä surulliseksi: upeiden kotimaisten juuresten väärinkäyttöä. Mikä ihana tuoksu nouseekaan kattilasta, jossa keitetään punajuuria? Sellainen maakellarin vieno haju. Tai tuoksu kuorineen keitetyissä perunoissa: lapsuus, arki-illansuu, Mikko von Deringer johtaa Peipposia ja kohta on ruoka-aika…

Taas on tullut lisää ällöttävää, hienoa!!!

– Minua ällöttää aina kun sanotaan: halpa hinta. Ei hinta ole halpa vaan joku kohde, tuote. Halpa sana pitää jo sisällään sekä edullisuuden että hintaluokan!