Kävin tänään TYKSissä saamassa tulokset muutaman viikon takaisesta tähystyksestäni sekä muista tutkimuksista, joita tehtiin samalla.

Tulokset olivat aivan mykistävän hyvät: veriarvot ovat kuin terveen ihmisen ja tulehdusmuutokset suolistossani ovat minimaalisia – alan siis olla TERVE! JEEEE!!!

Kiitos tästä tervehtymisestä kuuluu Humira-lääkkeelle (adalimumabi), jota olen nyt kaksi vuotta käyttänyt. Se on biologinen täsmälääke, jota käytetään paitsi Crohnin tautiin myös nivelreumaan.

Ainoa huono puoli Humirassa on sen hinta: yksi pakkaus lääkettä, joka on minulle kuukauden annos, maksaa noin 1 300 euroa. Kelan lääkekorvausten kattosumma tulee siis ensiostolla täyteen. Olemmekin Herran kanssa yksimielisiä siitä, että Humira on meidän lottovoittomme!

Huojentavaa oli tavata hoitavaa lääkäriäni, joka on miellyttävä ja äärimmäisen pätevä, tyylikäs harmaahiuksinen herrasmies-professori. Ihan kunnioituksesta istun täysin hiljaa hänen vastaanotollaan – tai siis kunnes hän kysyy jotakin.

Hän on myös ainoa lääkäri, jota ”tottelen” jopa niin, että menin vapaaehtoisesti TYKSiin hoidettavaksi seitsemän vuotta sitten. Sitä ennen olin hoidosta kieltäytynyt. Minulla kun on jonkinlainen trauma lapsuuden sairaalakokemuksista.

Mutta näin nyt. Lääkitys jatkuu kuten myös seurannat, mutta mistään rajummista tutkimuksista ei nyt edes keskusteltu. Ihana lahja loman kynnyksellä!

Herralla alkaa kesäloma ylihuomenna. Tänään kävimme tuon sairaalavisiitin yhteydessä täydentämässä hänen vaatekaappiaan. Ihana mieheni näytti niin komealta uusissa vermeissään, että ihan alkoi sydän läpättää.

Nyt taidan siirtyä yläkertaan ja aloittaa päivällisen valmistelun. Näin kuumana kesäpäivänä (27 C) kotikeittiömme tarjoaa Siikliä ja grillattua lohta.