Tai ei aivan, mutta melkein. Kukkakauppa Katariina teki meille juhannuskukka-asetelman, joka on mielestäni huikean kaunis.

Pionit ovat Rouvalle kovin mieluisia. Kunhan pääsemme Herran kanssa pihasuunnitelmissamme pidemmälle, on toiveenani saada kotipuutarhaamme pioni ja juhannusruusu. Ne ovat jotenkin sellaisia vilpittömiä, suomalaisia perinnekasveja

Nyt siis olohuone sai juhannusilmeensä. Ruokapöydälle levitän huomenna juhannusliinan. Siinäpä nuo, paitsi että jos intoudumme lähimetsään vihta-aineisten hakuun.

Parhaillaan Varsinais-Suomea retuuttaa kunnon kesämyrsky. Iltapäivällä sen keskuksen pitäisi saavuttaa meidät. Merelle on luvattu tuulta jopa 25 metriä sekunnissa – ja se ei ole ihan vähän. Meidän rantaamme tuo lounaistuuli ei onneksi sovi, mutta nurkissa kyllä ujeltaa.

Tänään illansuussa saapuvat juhannusvieraamme Turkuun. Illaksi olemme Herran kanssa kaavailleet kotipitseriaa. Juhannusaattona grillaamme vartaita ynnä muuta. Juhannuspäiväksi olimme ajatelleet pientä retkeä vastarannalle, mutta sen toteuttaminen riippuu säästä. Juhannuspäivän iltana vieraamme jatkavat matkaansa: ensin kohti Tukholmaa ja sitten Yhdysvaltoja.

Ihmeen epävakaata säätä tänne on povattu, vaikka useimminhan juhannukset ovat juuri tällaisia. Hällä väliä, onhan kuitenkin mittumaari!