Huomenna on jo juhannusaaton aatto, ja alkaa siis olla aika ryhtyä juhannustaikoihin.

Muistin, että meillähän on muutama vuosi sitten hankittu Marimekon Juhannustaika-tarjotin, ja pengoin sen esiin. Samaa sarjaa löytyy myös pöytäliina, joka kenties pääsee juhannuspöydän peitteeksi. Sen ainoa vika on tarjottavien ”hukkuminen” värikylläisyyteen, joten vaihtoehtona löytyy samaisen putiikin Siirtolapuutarha.

Myös Rouvan vaatekaapista löytyisi Juhannustaika-mekko, mutta se ei kyllä mahdu päälleni tänä juhannuksena…

Eilisen päivän Rouva käytti siivoamiseen. Tuloksia on nähtävissä ylläolevassa kuvassa. Ikkunat on pesty ja lattiat luututtu Herran ystävällisellä avustuksella. Seuraava siivoussessio ajoittunee kärpästen poistuttua maisemista, eli nyt voi ottaa ihan rauhassa lepoa.

Tästä Rouvan olotilaa luonnehtivasta Muumi-otoksesta tulivat mieleeni somerolaiset juhannustaiat. Ne ilmestyivät aikoinaan Heikki Paakkasen kuvittamina Somero-lehdessä.

Ensimmäinen niistä kuului näin: ”Jos neito juhannusyönä menee alastomana, patja kainalossaan, neljän tien risteykseen, niin sulhasia tulee.”

Seuraava valottaa juhannuspäivän aamutunnelmia: ” Jos neito juhannuspäivän aamuna kaivoon katsoessaan näkee siellä sulhasensa, tietää se surua taloon.”

Että näin.