Voi itku, mikä sunnuntaiateria! Valmistin meille Römertopf-padassa juurespitoista liharuokaa, jota varten ruskistin naudan- ja possunlihakuutioita ja porkkanaa, lanttua ja sipulia. Ladoin ainekset huolellisesti liotettuun Römertopf-pataan ja kaadoin päälle pannun huuhdeliemen soijakastikkeella maustettuna. Lihojen maustamiseen olin käyttänyt perinteistä suola+mustapippurisettiä. Kerrosten väliin laitoin laakerinlehtiä ja maustepippuria.

Kypsensin pataa pari tuntia, maistoin sitä ja se oli ihan ok. Mutta sitten kun kävimme syömään: täysin mautonta mättöä! Sanoinkin Herralleni, että ihan kuin jostakin vanhainkodin keittiöstä koko pata. Herra myötäili mielipidettäni. Mihin kaikki maut hävisivät? Onko kenellekään muulle käynyt näin?

Muutenkaan ei ole mikää huippupäivä tänään: vihaan näitä kesäaikasiirtymiä! Mitä iloa tästä on kenellekään? Ihmiseltä viedään tunti elämästä, eikä puhettakaan, että se jotenkin korvattaiisin. Minusta olisi ihan reilua antaa vaikkapa joka toinen syksy talviaikaan palattaessa kaksi tuntia takaisin hyvityksenä siitä, että raa’asti vaan napataan pois tunteroinen henkilökohtaista elämää.

Toinen asia, jota olen pohtinut, on tämä lottovoittojuttu. Olisiko tasapuolisempaa, jos vuosittain arvottasiin vaikkapa kymmenentuhatta kansalaista hetu:n toimiessa lottorivinä. Näille valitulle tarjottaisiin veroton vuosi! Ajatelkaapa, kuinka se piristäisi kansantaloutta! Ostovoimaa näillä olisi ainakin viidennes nykyistä enemmän, useimmilla kolmannes ja osalla vieläkin enemmän.

Tarjoan tämän vinkin kaikkien kansanedustajaehdokkaiden käyttöön. Joista puheenollen, viimeisin työkokemukseni veti käsitykseni noista kahdestasadasta kansamme edustajasta melko matalaksi. Sellainen tonttujoukko päättää meitä koskevista laeista! Hrrr, kylmää, kun vain ajatteleekin millä perusteilla Arkadianmäelle noustaan. Eihän sieltä puutu kuin Tuksu…