Varsinais-Suomen kevääntulo on hidasta ja tempovaa: tällä viikolla tiistaina päästiin päivälämpötiloissa jo +10 C paremmalle puolelle ja toisaalta eilen saatiin sellainen lumimyräkkä, ettei pahemmasta väliä. Tämä kuva on keskiviikolta, joka jäi noiden ääri-ilmiöiden välimaastoon. Lumipeite on jo selvästi vajennut, mutta ihan reippaat kinokset meillä vielä on. Jäälle ei ole enää menemistä, koska satamansuulle on ehtinyt muodostua tummia läikkiä vettyneille kohdille.

Rouva on yrittänyt luoda keväisiä fiiliksiä lukemalla puutarhalehtiä, mutta eläytyminen todelliseen kevätpörriäiseen on ollut vaikeaa. Kuvassa näkyvät kartiovalkokuusiraukkamme ovat ruskistuneet latvoistaan, vaikka niitä yritimme varjostusharsolla suojata. Kulahtaneen jouluhavun raahasin sentään pois parvekkeelta viime viikolla, ja ensi viikolla aion laittaa sinne tête-a-tête-narsisseja, tulkoon vaikka jääkausi!

Sain muuten Keski-Suomesta täsmennystä muutama viikko sitten maininneeseeni pyhäpäivän radio-ohjelman nimeen. Musiikkiohjelma olikin Lepopäivän ratoksi! Kiitos entisen oppilaani siipalle! Sompailin Ylen musiikkiohjelmien sivuilla tässä taannoin ja löysin uuden kivan ohjelman, Yöhitaat. Se tulee livenä sunnuntaiöisin, mutta meillä tavataan silloin jo nukkua, joten tätä mukavaa musiikkipläjäystä voi nauttia tallenteena näin päiväsaikaan. Iki-ihanat Jake Nymanin Nousevan auringon talon ohjelmathan voi myös kuunnella taannehtivasti.