Kaamea ökkömönkiäinen: pölypunkki!

Tänään aamu aukeni pilvettömänä ja kirpeän kylmänä: lämpötila oli – 28 C. Oivallinen tilaisuus kurittaa pölypunkkeja! Tosin muutama vuosi sitten uutisoitiin, että pölypunkit ovat kadonneet suomalaisista kotitalouksista – kiitos hyvän hygienian ja tehokkaiden pesukoneiden ja -aineiden.

Kyllähän meilläkin vuodevaatteet pestään 60 C-pesuohjelmalla, mutta hyvin tuuletetuissa täkeissä ja tyynyissä sekä vastapestyissä lakanoissa on niin taivaallisen raikas tuoksu, että ihan sen vuoksi petivaatteemme saavat parhaillaan kylmähoitoa.

Tuuletusta pakkassäässä noin kuusi tuntia…

Ja koska tänään sattuu vielä olemaan saunailta, on luvassa todellista puhtauden hekumaa. Tiistai on Herran äijäjumppa-päivä, ja mikäpäs mukavampaa kuin ottaa kunnon löylyt intervalliharjoitusten päälle. Illalla sitten uni maittaa puhtaantuoksuisessa makuuhuoneessa.

ja lopputulos! Harmi, ettei tuoksu välity!

Rouva on allokoinut tälle viikolle lisää siivoustoimintaa. Loppuviikosta matot pääsevät jakamaan petivaatteiden kohtalon…