Nimittäin lumi. Lumikasoja on täällä jokaisessa mahdollisessa paikassa, ja ne ovat jo massiivisia. Naapuripuolella kinos yltää autokatoksen kattokorkeuteen – kiitos alueemme lumimiesten, jotka läjittävät kadulta ja jalkakäytäviltä kokoamiaan lumimassoja. Tulisipa jo kevät!

Kevätkaipuuta ei lainkaan lieventänyt taannoinen käyntini meidän ulkovarastossamme. Siellä on noin +5 C lämpötila ja pimeää, joten se sopii paremmin kuin hyvin sipulikukkakokeiluuni.

Luin puutarhaliikkeen katalogista syksyllä ns. lasagne-menetelmästä, jossa suurehkoon istutusastiaan ladotaan kerroksittain erilaisia sipulikukkien sipuleita. Alimmas tulivat suurimmat niin sipuliltaan kuin kukinnoltaankin, eli tulppaanit. Sipuleille levitettiin multakerros, jolle istutettiin krookuksia. Uusi multakerros ja sille lumikelloja. Kun siis kävin viikonloppuna varastossa hakemassa raclette-grilliä, silmäilin samalla istutuksiani. Ruukussa oli jo silmuja!

Ja voi ei: nuppujakin jo!

Seuraavaksi olisi siis vuorossa kasvien kouliminen, mutta mitenkäs koulit, kun on pakkasta ja lunta prklettä tulee koko ajan lisää! Onkohan olemassa kevätloitsuja tai sadetansseja tai jotakin senkaltaista kevään tulemisen vauhdittamiseksi?