Varsinais-Suomessa on nyt ihan todellinen talvi. Pakkasta on ollut viime päivinä viidentoista ja kahdenkymmenen asteen välillä. Ensimmäistä kertaa ikinä onnistuin tekemään jäälyhdyn, joka siis kuvassa. Toinen on jo tekeillä. Ekologista kauneutta!

Tällä viikolla siirrytään joulukuuhun. Ensimmäistä adventtia vietimme hissukseen kotosalla, mutta toisen vietto tuleekin sujumaan aivan muissa merkeissä: Rouva Pirkanmaalta omine Herroineen saapuu meille valtiovierailulle. JEEEE!!!!! Ohjelmassa lauantaina on ruokaa, juomaa ja höpöttelyä. Sunnuntaina ryhdymme makkaratalkoisiin. Suunnitelmissa on vääntää lammas- ja possumakkaroita jouluevääksi. Perustimme tätä hanketta varten Oy Lihamylly Ab:n, jonka tuotantolaitteisto on allaolevassa kuvassa.

(kuva puuttuu)

Rouva on tehnyt makkaraa nuorena neitona ”väitellessään” kotitalousopettajaksi. Voi sitä naurun määrää, joka syntyi suolta käsiteltäessä. Muistan, että silloin hain suolen HK:n makkatatehtaalta, koska siihen aikaan varmaan kukaan täysijärkinen ei olisi moiseen puuhaan ryhtynyt. Nyt suolia saa aivan tiskitavarana lihakaupasta.

Voi olla, että blogiin ilmestyy raportti makkaratalkoista. Yhtä hyvin ei (onkohan tämä perheblogi?). Jännittävää!