HPIM0667

Varsinais-Suomeen on näillä hetkillä leviämässä ensimmäinen tämän talven myräköistä. Toissapäivänä saimme kokea ensimmäisen räntäkuuron, ja eilen pakkanen oli käynyt kuuraamaassa (!) puistotiet. Kuusiston salmi oli eilen paikoitellen ultrakevyessä riitteessä. Tänään riite oli levinnyt Piikkiönlähdelle. Kävin tarkistamassa tilanteen aamun kauppareissun yhteydessä. Nyt on siis marto.

Tässä siis tämänpäivän maisema ennen myräkkää. Jos etsit syyskuun postauksen nimeltä ”Idästä tuulee”, näet miten maisema on muuttunut. Tosin syy ei ole pelkkä säätilan muutos, sillä istutimme terassin eteen viisi sievää kartiovalkokuusta ja tontin reunalle kolme Terijoen salavaa. Hartela puolestaan kävi tekemässä meille uuden nurmikon, jonka vuoksi kuvassa näkyy myös multakenttä.

Muutoin Rouvan ja Herran elämässä puhaltelevat muutoksen tuulet (karmea klisee! yök-yök-yök, mutta en malttanut): Rouva sai tiedon viime viikolla uudesta opiskelupaikasta ja samaan syssyyn alustavan lupauksen työpaikasta. Jälkimmäisestä lisää, kunhan asia varmentuu. Opiskelupaikka on marraskuun lopusta alkaen Turun Aikuiskoulutuskeskus ja koulutus Web designer. Kunhan pääsen opinnoissa alkuun, muutan tämän blogin visuaalisen ilmeen.

Tuota blogi-sanaa kirjoittaessa tuli mieleeni Anna-lehden taannoinen minikolumni väärin kirjoitetuista sanoista. Toimittaja haroi hiuksiaan muun muassa sanoista blögi, enään, suureellinen ja pömpöösi. Muistan lukioajoilta, kuinka terhakka äidinkielenopettajamme Arja Tuulensuu runttasi erään oppilaan haaveet muotitoimittajuudesta: neito oli kirjoittanut kauniin iltapuvun valmistetun muslimista. No, näitähän nyt sattuu. Toisen tarinan mukaan nuori pissistyyppinen tyttönen oli tilannut baarissa Libresse-valkoviiniä. Viime viikonloppuna meillä vieraili Herran esikoinen puolisoineen ja neljine koirineen, ja nauttiessamme syyskauden ensimmäiset glögit mainitsin blogistani ja tuosta Anna-lehdestä. Herra sitten ehdottikin, että muuttaisin tämän nimen Blögi-blogiksi. Olisihan se oikein soma sesonkinimi!