Kyllä se vaan taitaa olla niin, että kevät ja kesä ovat ihmisen elämän parasta aikaa! Ideoimme muutama tovi sitten meille uuden, rauhallisen oleskelunurkkauksen kesäiltoja varten. Tulisivatpa vielä lämpimät säät, niin pääsisimme todenteolla nauttimaan pikkuonnelastamme!

Itse nurkkauksessa ei ole mitään uutta, onhan tuo ollut paikallaan kohtapuoliin samat kymmenen vuotta kuin minkä olemme täällä asustelleet. Kohde on vain ollut aivan onneton rytö, jonne on työnnetty tavaraa periaatteella ”poissa silmistä, poissa mielestä”. Tiedättehän tämän, varaston tai saunan taakse kasautuvan massan, joka kasvaa kasvamistaan.

Tähän nurkkaukseen tavaroilla oli taipumusta kertyä senkin vuoksi, että vasemmalla on ulkovarastomme ovi. Varasto on pieni, ja vaikka kuinka olemme harventaneet kaiken sälän määrää kirpputorien ja kierrätyskeskusten avulla, niin täysihän tuo tila on edelleen.

Erityisesti kaikki pihanhoitoon liittyvät välineet olivat kasaantuneet tuohon kulmaan, joten ensimmäiseksi purettiin lapiot, kasteluletkut, tarvikelaatikot, roskikset yms. tilaa rumentamasta.

Seuraavaksi ideoitiin tilan kalustusta. Päivänvarjomme, joka näkyy tuolla taustalla, rikkoutui viime kesänä kovassa tuulessa eikä siihen saanut uutta varjokangasta. Selailimme kaikki mahdolliset kesäkalustemyymälöiden katalogit kunnes löytyi sopiva uusi varjo: Jyskin puolikas päivänvarjo. Se sattui vielä olemaan tarjouksessa, joten varjokaupasta selvittiin 40 eurolla.

Varjo kiinnitettiin suoraan seinään hamppuköyden ja parin koukun avulla. Pehmikkeeksi hommasimme Biltemasta pätkän tekonurmea, sekin maksoi noin 40 euroa. On muuten kätevä, ei kostu sateellakaan pahemmin – tai ainakin kuivuu tosi nopsasti.

Tuolit ovat monta vuotta vanhat Ikeasta hankitut koriversiot, jotka ovat pyörineet milloin parvekkeella, milloin etupihalla. Herra Raadelmasta korjasi tuolien rakenteita, hioi ne ja maalasi uudelleen mustiksi. Pehmusteet uusimme, ja nekin ovat Jyskistä alennuksella hankitut.

Pöytänä meillä on yksi olohuoneen ja eteisen raheista, jonka päälle nostimme liuskekiven.

Olonurkkauksen vehreydestä vastaa kasvilava, jonka Herra Raadelmasta teki alkukeväällä kahdesta minikokoisesta kuormalavasta.

Kasvilava nostettiin varastosta löytyneelle pyörillä varustetulle alustalle. Nyt sitä voi siis liikutella auringon ja toiveiden mukaan ympäri pihaa. Kasvivalikoima tulee vielä kesän mittaan uudistumaan, nyt lavassa kasvaa erilaisia salaatteja ja yrttejä.

Kesäkukkia laitamme hieman hyöhemmin, ja niitäkin varten on kunnostettu vanha rullilla kulkeva rottinkinen istutusruukku.

Täältä meidät siis tavoittaa iltapuhteella, todennäköisesti viinilasien kera. Viime kesän ihanat helteet paljastivat meille ainakin sen faktan, että etelänsuuntaisella parvekkeella oli hippasen lämmintä. Tällainen ”vilpola” on toivottavasti tarpeen tänäkin kesänä.

Melko pienilläkin panostuksilla saa aikaan ikäänkuin uutta, kun kunnostaa vanhaa ja ainakin yrittää ajatella kodin ratkaisuja ”outside the box”. Eikös tämä ole nyt sitä ekologiaa: ei heitetä tavaroita roskiin, vaan kunnostetaan ja uusinnetaan niitä?

Olemme nimenneet uuden olonurkkauksemme Provenceksi, ja sanoisin, että ”lentomatka” meidän Etelä-Ranskaamme kuormittaa ilmastoa kohtuullisen vähän. Koti on lomakohteiden ykkönen -slogan sopii ainakin meille!

2 kommenttia artikkeliin ”Uusi oleskelunurkkaus kesäiltoihin

  1. Suomen kesä on juuri sopiva ja jokaisen kuuluisi rakentaa pieni Provence takapihalleen 🙂
    Mukavalta näyttää, just passeli – vaikkapa juuri siihen viinilasin kanssa vilvoitteluun 😉

Comments are now closed.