Yhteistyöpostaus Eckes-Granini Finland Oy:n ja Marli Natur-täysmehujen kanssa

Kovin on harmaaksi mennyt maailma ja maisema – täällä Varsinais-Suomessa nyt ainakin. Auttaisiko väriterapia vadelmaisen vispipuuron muodossa?


Tässäpä alkajaisiksi helppo ja herkullinen ohje:

Vadelmainen vispipuuro

1 l Marli Natur Vadelmaista täysmehua
200 g pakastevadelmia (tai tuoreita)
noin 3 rkl sokeria (tai maun mukaan)
1,5 dl mannasuurimoita

Kaada Marli Natur Vadelmainen täysmehu kattilaan ja lisää joukkoon pakastevadelmat. Kiehauta ja lisää sokeri sekä mannasuurimot. Keitä puuro kypsäksi keskilämmöllä, noin 10 minuuttia ja välillä sekoittaen. Anna puuron jäähtyä hetki ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoa maidon kanssa tai sellaisenaan.

Vinkki! Vispipuuro kannattaa jäähdyttää vatkaamalla, vaikka monissa ohjeissa kehotetaan ensin jäähdyttämään puuroa ja sitten vaahdottamaan se. Puurosta tulee ainakin oman kokemukseni mukaan huomattavasti kuohkeampaa.

Ja toinenkin vinkki: jos haluat tehdä makeuttamattoman vispipuuron, voit jättää sokerin pois. Itse asiassa tein meillekin puuron ilman sokeria ja hyvin teki kauppansa. Mutta rakas mieheni aina muistaakin mainita pitävänsä happamista asioista, kuten minusta 🙂

Saan leipätyökseni oman yritykseni kautta kehittää resepti- ja käyttövinkkejä Eckes-Granini Finlandin Marli Natur -täysmehuille (klik).  Ne valmistetaan täällä Turussa, ja makuvaihtoehtojakin löytyy kymmenkunta appelsiinista tomaattiin. Mikä parasta, Marli Natur -täysmehut ovat makeuttamattomia sekä lisä- ja säilöntäaineettomia, vain C-vitamiinilla täydennettyjä. Ja aivan mahtavan hyvänmakuisia!

En varsinaisesti viitsisi enkä haluaisi valittaa, mutta kyllä nyt saisi jo kevät tulla. Viikonloppuna tuli räntää viistoon ja oli harmaatakin harmaampaa. Ei taas millään jaksaisi odottaa aurinkoisia päiviä.

Päivän Hesarissa oli kyllä valaiseva juttu kevään vaikutuksista ihmiseen (klik). Tunnistin itseni kevätmasentuvaksi. No, näillä mennään. Alkavathan päivät nyt ylihuomisesta eteenpäin olla yötä pidempiä.