rapea_siemennakkari_1

Tervehdys Raadelmasta! Härkäviikot eivät ole oikein sujuneet suunnitellusti, ja reikäleipienkin asemesta meillä on nautittu näkkileivästä.  

rapea_siemennakkari_2

Siemennäkkäri taisi olla viime vuoden suosituimpia Google-hakusanoja lehtikaalikeiton ja kukkakaalipitsan lisäksi.

Pitihän näkkäriä kokeilla meilläkin. Ensimmäinen versio meni hutiin, tämä toinen on ihan ok. Ohje on muokattu Maku-lehden reseptistä.

Rapea siemennäkkäri

1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisleseitä
1 dl ruisjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
3 dl vettä
1 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset löysähköksi taikinaksi. Jätä vetäytymään siksi aikaa, että uuni lämpenee 150 C.

Peitä leivinpelti leivinpaperilla. Kumoa taikina pellille ja peitä toisella leivinpaperilla. Painele taikina litteäksi ja ota sitten päällipaperi pois. Ajele taikinalevyyn ruudukko pizzaleikkurilla tai tee palajaot terävällä veitsellä.

Paista näkkärilevyä noin tunnin ajan 150 C. Ota uunista ja murra paloiksi. Jatka paistamista vielä kymmenisen minuuttia, mielellään kiertoilmatoiminnolla. Jätä näkkäri jäähtymään viilenevään uuniin, uuninluukku raollaan.

Raadelma_maisema_10102016

Kaunista ja talvista on ollut, mutta härkäviikkojen viettäminen töiden kimpussa ei ole sujunut oikeastaan yhtään.

Syyllinen on harvinaisen sitkeä kausiflunssa, joka iski ensin Rouva Raadelmaan ja sitten Herra R:n.

Kaksi viikkoa köhimistä, niistämistä, kurkkukipua ja kuumeilua alkaa olla takana. Hoitokeinoina on kokeiltu melkein kaikkea muuta paitsi noituutta. Blääh…

villasukat_1

Ainoa tolkullinen aikaansaannokseni on puolikas sukkapari. Kunhan pääsen etenemään toisen kantapään yli, saa rakas puolisoni lämmikkeeksi uudet villasukat varmaan vielä tällä viikolla. En ole näissäkään puuhissa järin lahjakas.

Varsinainen murheenkryyni on ollut verkkosivustojen kaatuminen. Kahdet Joomlalla tekemäni sivut keikkasivat vuodenvaihteessa vihulaisen vallattua ne jonkin järjestelmään liittyvän tietoturvaongelman suojissa. Toiset sain palautettua melkein heti, toisten kanssa tappelen edelleen. Tämä, jos mikä, on turhauttaavaa.

esikot_1

Onneksi esikot ovat pysyneet jo yli viikon hengissä, vaikka ovatkin majailleet keskuudessamme. 

Niin, ja lisäksi vihaan tammikuuta. Onneksi ollaan jo niskan päällä sen suhteen.

Kuulemiin ja valoisampiin tunnelmiin!