valmiit_jouluruoat_1

Oikein mukavaa aatonaattoa! Kuinka jouluvalmistelut etenevät? Meillä kinkku n:o 2 uunissa ja lihaliemi haudutusvaiheessa. Tänään tarjoilin rakkaalle puolisolleni tällaisen kenttälounaan. Mitäs pidätte?

valmiit_jouluruoat_2

Tarjolla oli Waldorfin salaattia (alh. vas), graavisiikaa ja -lohta sinappikastikkeessa, lämminsavulohimoussea, perunoita, sinappisilakoita, basilikasilakoita, suutarinlohta, sienisalaattia ja tietenkin piimälimppua, voita ja munajuustoa.

Valmisteluihin meni suunnillen vartti, ellei lasketa perunoiden kypsymisaikaa. Vähänkö tehokasta?

No niin, Rouva Laiskamato kävi eilen Kavalton tilan jouluruokamyyjäisissä! Aivan uskomattoman herkullisia ruokia juuri sopivankokoisina annoksia – eikö tämä ole paras tapa säästää? Ei muodostu hävikkiä, ei äkäistä Rouvaa keittiöön ja lisäksi ruoat ovat paikallistuotantoa. 

munajuusto_1

Aivan erityismaininnan ansaitsee Kavalton kotijuusto. En muista milloin olisin näin hyvää munajuustoa syönyt. Täydellinen rakenne ja maku – ah!

Kannattaa siis ensi vuonna tarkkailla sanomalehti-ilmoittelua ja ajella kauempaakin Piikkiöön. En tiedä, kuinka pitkää Kavaltossa näitä joulumyyjäisiä on järjestetty, mutta me osuimme paikalle nyt toisen kerran. Ei jää viimeiseksi!

Ja jos olisi syytä järjestää isommat juhlat, valitsisin kyllä samaisen Kavalton. Tai kokouksen, sillä olimme Kaarinan Yrittäjien kanssa viime keväänä aivan huikealla ”erämaakämpällä” Kavaltossa. Keskellä ei-mitään, kirkasvetisen lammen rannalla – ja kuitenkin vain joidenkin kilometrien päässä kotoa.

Vielä tiedoksi: ruoat ostettu omalla rahalla :)!

joulupuu_pienempi

Vaan huomennapa onkin jouluaatto. Koristamme joulukuusen ja aloitamme joulunvieton. Laitan vielä pikakuulumiset ja joulutervehdyksen, joten nyt vaan heips!

4 kommenttia artikkeliin ”Rouva Laiskamadon joulubuffa

  1. Jouluvalmistelut hallussa, laskeuduttu mökin rauhaan. Kinkku menee kohta uuniin yöksi. Ja nuo sinun tarjoomukset näyttävät niin hyviltä, tykkään ja söisin! Kiva seurailla teidän kuulumisia…

  2. Hyvää Joulua täältä Ruskolta. Kyllä herra Raadelman kelpaa, kun saa noin kauniisti katetun kenttälounaan! Laatikot ovat valmiina, kuten sillit ja silakat. Kokkipoika teki 10 litraa kotikaljaa.Kinkku on vielä uunissa ja Waldorfin , italian- ja sienisalaatti pitää vielä tehdä. Tänä jouluna toteutuin kauan suunnittelemani herkun, tein nimittäin itse rusinamakkaraa! Ainoa vika makkarassa oli, että tein sitä liian vähän, onneksi sain pelastettua siitä pari meno-paluuta pakkaseen, että riittää joulupöytäänkin. Täytyy seuraavaksi tehdä tupla-annos!

    Hyvää ja rauhallista Joulua!

Comments are now closed.