keittiokoneet (1024x961)

Kiusoittelen säännöllisesti rakasta puolisoani, Herra Raadelmaa, laajasta ja monipuolisesta urheiluvälinevalikoimasta, joka löytyy ulkovarastostamme. Ei kyllä pitäisi, sillä omat keittiön pienokonekokoelmani alkavat lähestyä ääriään. Keittiön työtasoilta ja kaapeista löytyy jo vaikka mitä…

kitcheniaidit1a (1024x647)

… ja kaikki tietenkin toinen toistaan tärkeämpiä!

Kitchen Aidin koneita ei tulisi edes mieleeni jemmata komeroihin tai laatikoihin, niin kauniita ne ovat. Leivänpaahdin, sauvasekoitin, yleiskone ja vedenkeitin ovat kaikki kovassa käytössä – jos ei nyt päivittäin, niin useita kertoja viikossa.

Suosikkini noista apparaateista on vedenkeitin. Sillä kiehautan keitinvedet niin pastalle kuin perunoillekin, ja ainakin elän vakaassa uskossa, että säästän näin sähköä. Vedenkeitin on todella nopsa kiehauttamaan veden. Lisäksi  Kitchen Aidin erikoisuus on lämpötilan säädin, joten vedestä saa juuri niin kuumaa kuin haluaa. Näppärää.

keittiokoneet2 (551x1024)

Keittiömme rosteriosastolta löytyvät mikroaaltouuni, De Longhin kahvinkeitin espressotoiminnolla, Cupsolo-keitin ja astianpesukone, joka on uusin koneistamme. Asunnon alkuperäinen tiskari kosahti alkuvuodesta, sen ohjelmakortti ja pumppu sekosivat. Korvaavaksi tuotteeksi hankimme uuden Siemensin, joka on ziljoonasti hiljaisempi kuin edeltäjänsä. Koneen äänellä on merkitystä avokeittiössä.

Cupsoloa kuvittelin ihan toopeksi laitteeksi, kunnes pääsin maistamaan siinä valmistettua Cafe Parisiennea. Monesti tekisi mieli kupillista kahvia, mutta ei viitsisi ladata koko kahvinkeitintä. Cupsololla valmistuu espresso minulle ja kaakao Herra Raadelmalle – kuinka kätevää!

kitchenVaan nytpä on teille, rakkaat blogini lukijat, tarjolla oivallinen mahdollisuus päästä täydentämään omaa keittiökonevalikoimaamme. Raision Kuninkojalla avataan  torstaina, 15. toukokuuta täysin uudistettu Expert- kodinkoneliike. Se on Suomessa ensimmäinen Expertin uudistuneen myymäläkonseptin mukainen myymälä. Tämän kunniaksi saan arpoa yhden 100 euron arvoisen lahjakortin Expertille! Jeee!!!!

Sen saa toki käyttää muussakin myymälässä kuin Kuninkojalla, mutta itse ainakin aion suunnistaa Raisioon ja käydä tutustumassa Expertin keittiömaailmaan. Ja jos keittiösi on jo täysin koneistettu, saa lahjakortilla  tietysti hankkia mitä  haluaa.

Jos siis haluat saada pienen kodinkoneapurahan, jätä kommenttilaatikkoon viesti, jossa kerrot mikä keittiön pien- tai suurkoneistakin on oma suosikkisi ja miksi. Arvon voittajan sunnuntaina, 18. toukokuuta 2014 klo 18.00, joten siihen asti on aikaa osallistua kisaan

Kommenttiboksiin jää automaattisesti sähköpostiosoitteesi, koska erinäisten spammiviestien vuoksi en voi enää ottaa vastaan kirjautumattomia kommentteja. Voittaja saa siis tiedon onnettaren potkusta välittömästi.

Nyt kannattaa osallistua! 

 

53 kommenttia artikkeliin ”Keittiökonesuosikit ja arvonta

 1. Suosikkini on ehdottomasti kahvinkeitin, jota ilman en selviäisi varmaan päivääkään! 🙂

 2. Kyllä niitä vempaimia on vuosien saatossa kertynyt nurkkiin kaikeinlaisia. Ykköseksi yltää meillä kahvinkeitin.
  Sillä päivä saadaan mukavasti alkuun. Meillä eniten käytössä oleva vempain. Jos käytössä oleva keitin menee hajalle niin varastosta löytyy varakeitin!

 3. Wau mikä arvonta!
  Ykkössuosikkini on ehdottomasti laadukas blenderi. Sillä saa kätevästi vaikka minkälaiset smoothiet, pirtelöt ja sörsselit valmistettua esimerkiksi pakastimeen säilötyistä marjavarastoista (ja ehkä jopa jäätelöstä). Lisäksi rahkaa, mehua, pähkinöitä ja avokadoa, ja välipala on valmis!

 4. Vedenkeitin on kodinkoneista suosikkini. Sitä käytän joka päivä, useimminten muutamia kertoja päivässä. Kahvinkeitin on sitten selkeä kakkonen ja käytössä myös päivityäin.

 5. Kyllä suosikkini on vanha kunnon vatkain. En ole raskinut investoida yleiskoneeseen, vaikka se olisi vuosien varrella usein ollut enemmän kuin paikallaan. Kunnollisella vatkaimella, jossa on hyvät koukut ja vispilät, voi tehdä vaikka mitä!!

 6. Tämän hetkinen suosikkini on ihan uusi sähkövatkain. Vanha Kenwood palveli erinomaisesti 40 vuotta ennen kuin raukka väsyi kovaan käyttöön. Mistähän nykyään saisi koneen joka kestää 40 vuotta? Toinen suosikki on tiskikone jota ilman en osaa kuvitella eläväni.

 7. Mukaan! Suosikkini on astianpesukone. Käsin tiskaaminen on niin ankeaa.

 8. Suosikkivehjes on kahvinkeitin, joka on käytössä päivittäin. Se nyt vaan on niin hieno! 😀 Ja keittää myös hyvät kahveet. 🙂

 9. Pyykinpesukone ehdottomasti, voi selkä parkaa, ellei sitä olisi ;D

 10. Kylläpä minäkin taidan taipua kahvinkeittimen suuntaan. Ilman kahvia ei voi aloittaa päivää, ja onhan se niin mukavaa kun voi herätä (ajastetun) kahvinkeittimen iloiseen pulputukseen 🙂

 11. Ehdoton suosikkini on Kenwoodin Chef yleiskone. Äitini osti/sai sellaisen retron oranssin värisen joskus 70- ja 80-lukujen vaihteessa. Sillä pyöräyttelen edelleen ajoittain pullataikinaa. Tälle koneelle lyö vertoja vain ”oma” Kenwoodini. Tämä kyseinen vekotin on samanvärinen, mutta jo ulkonäöstä voi päätellä sen olevan vanhempi. Laiteen on aikanaan ostanut mieheni isoisä vaimolleen, joka kertoi näitä saapuneen Turkuun kaksi kappaletta. Toinen oli kuulemma keltainen, ja sen osti hänen kaverinsa, jonka kanssa olivat kaupassa näitä jonottamassa. Toimii edelleen kuin junan vessa, mutta vatkaimet piti taannoin uusia kun isäntä heitti ne tiskikoneeseen.

 12. Pakko osallistua vielä toisellakin vastauksella, kyllä kokki on ehdoton suosikkini keittiökoneista. 😉

 13. Ensimmäisenä tuli mieleen mikro, mutta kyllä astianpesukone vie voiton. Inhoan tiskaamista yli kaiken ja sen huomaa: likaisia kattiloita ym. kertyy kovin helposti notkumaan tiskipöydälle.

 14. Kyllä se on tiskikone, helpottaa elämää niin paljon! Pienistä koneista ehkä vedenkeitin, käytössä koko ajan.

 15. Tiskikonetta ei voita mikään. Joka kerta kun painan nappia tunnen suurta iloa ettei tarvitse tiskata vaan voi tehdä jotakin muuta. Mökkikesän jälkeen se varsinkin tuntuu taivaalliselta.

 16. Kahvinkeitin ja leivänpaahdin taitavat taistella asemastaan. Mutta kahvikone ja vohvelirauta sekä leipägrilli olisi vielä haaveissa. Kyllä löytyisi lahjakortille käyttöä 🙂

 17. suosikkini on kahvinkeitin. pienessä yksiössä sitä ei kovin paljon koneita olekaan, esim. tiskikoneelle ei ole tilaa. ilman kahvinkeitintä en pärjäisi.

 18. Ei ole vaikea vastata tähän. Ehdottomasti kahvinkeitin, sillä ilman sitä ei aamu lähde käyntiin. Joka pvä tulee kupillinen keitettyä, ja viikonloppuisin sitten enemmän. Mutta se on minun ykköslaitteeni. Hyvänä kakkosena tulee kyllä sauvasekotin, sillä sitäkin tulee käytettyä lähes pvittäin. Rakastan erilaisia sosekeittoja ja smoothieita. Onpas ihana keittiö teillä. =)

 19. Kauhea dilemma; korvaamattomia ovat sekä munankeitin että kahvinkeitin. Erotutaan porukasta ja kirjoitetaan ”Munankeitin”. Käytössä ihan joka aamu, kuten tietenkin myös kahvinkeitin.

 20. Suosikki on vedenkeitin, käytän joka päivä ja uskon säästäväinen energiaa kuten Helikin. Astianpesukoneesta en myöskään luopuisi, vaikka nykyinen onkin melko äänekäs.

 21. No ehdottomasti kahvinkeitin! Ilman sitä en pärjäisi päivääkään, niin riippuvainen kahvista olen 😀

 22. Kaunen ja siksi tärkein on yli 10v sitten hankittu kitchen aid yleiskone! Moves like Elvis..

 23. Cupsolo minustakin tosi kätevä. Mutta tällä hetkellä en omista vedenkeitintä ja sitä kaipailen kyllä hetkittäin.

 24. Ehdoton suosikkini on Moccamaster-kahvinkeittimeni =).

 25. Kyllä se ehdoton suosikki on kahvinkeitin. Sitä ilman ei voi olla. Tässä olisikin uuden keittimen tarpeessa… toivottavasti arpaonni suosiii 🙂

 26. Minä lasken pesukoneet ja tiskikoneet kalusteisiin kuuluvaksi, ja taidan vastata nyt että tärkein keittiövempain on ihan tavallinen vatkain. Kunnon monitoimikoneesta haaveilen, mutta en ole vielä raaskinut sitä ostaa, joten epäilen että vatkain helpottaa eniten keittiöpuuhia. Sillä saa vatkattua kakkutaikinat, kermavaahdot ja perunamuusit helposti ja nopeasti.

 27. Yleiskone! Siitä on paljon hyötyä moneen hommaan 🙂

 28. Vedenkeitin, vannoutunut teenjuoja ei pärjäisi ilman. Suhisee monta kertaa päivässä ja ystävien kyläillessä ei pannullinen riitä kun parannetaan maailmaa

 29. Jos ihan tärkein sähköllä toimiva vempain tulisi mainita, se olisi jääkaappi. Mutta se taitaa tänä päivänä kuulua lähes kaikkien peruskalustoon, kuten ihana, hiljainen tiskikoneenikin. Tärkeimmiksi, päivittäisessä käytössä oleviksi keittiöaparaateiksi taidan valita vedenkeittimen ja sauvasekoittajan. Niistä sauvasekoittaja nousee piirun verran korkeammalle.

 30. Kapselikahvikone, muuten ei tulisi kotona yksin kahvia keiteltyä.

 31. Ehdottomasti kahvinkeitin! Voin olla hyvin onnellinen, että saan lähes joka aamu herätä valmiiseen kahviin 🙂

 32. Vaikea valita, kun on tultu pienkoneriippuvaisiksi…. blenderi on palvellut itsensä voittamattomaksi.

 33. Olen muuttamassa omaan ekaan vuokrakämpääni kesä aikana/lopussa, joten kaikki pienkoneet on hommattava. Tämä lahjakortti tulisi siis enemmän kuin tarpeeseen! Tärkein olisi varmasti mikro ja kahvinkeitin (näin kahvin suurkuluttajana :D).

 34. Tosi kauniita nuo, oi että!! Kahvinkeitin on mun hankintalistalla numero 1. =)

 35. Kahvikone olis varmaan niin ihana. Vedenkeitin olisi kuitenkin ehkä tarpeellisin. 🙂

 36. Sauvasekoitin, se on näppärä apu ruoanlaitossa ja usein käytössä

 37. Punainen Kitchen Aid yleiskone on ollut haaveissa, mutta hinta on vaan liian kova. Expertillä kyllä katselin jo Electroluxin punaista yleiskonetta jossa on vähän samaa tyyliä ja hintakin on jo siedettävämpi.

 38. Kahvinkeitin tai kahvikone. Niin kauniita keittiöön!

 39. Yleiskone, on leipominen usein sitten paljon, paljon helpompaa kuin käsin vaivata taikinaa.

 40. Vedenkeitin, teenjuojan vankkumaton ystävä ❤

 41. Mikroaaltouuni, kiireisen pelastus. Tai sitten myöhästelijän, rouvan tekemä ruoka on aina ehtinyt kylmäksi ennen kuin minä kotiin töistä ehdin…

 42. Sähkövatkain, leipurin paras kaveri (kun yleiskonetta ei jaksa aina kaivaa esille)

 43. Kahvinkeitin on kahvikissan ehdoton ykkönen

 44. Kahvikone, helppo ja saa niin monenlaisia kahveja vaivattomasti (vaikkakaan ei kovin halvasti)

 45. Juon tosi paljon teetä eli totta kai vastaus on vedenkeitin!

 46. Vedenkeitin, sitä tarvii monta kertaa päivässä

 47. Kahvinkeitin, kahvinjuojan pelastus kun pannukahvia en osaa keittää 😀

Comments are now closed.