?????????

Voiko tällainen jouluhaluttomuus johtua vain ja ainoastaan pitkästä, pimeästä ja sateisesta syksystä? Mikään jouluun liittyvä ei nyt nappaa, saati että jaksaisi suunnitella jotakin ensi viikon varalle. Purnausta tulossa. Jouluihminen: lopeta lukeminen tähän.

joulukuva_2013 (1280x987)

Kadehtien olen seurannut esimerkiksi Facebookissa ystäviä, jotka nauttivat joulunalusajasta, siemailevat glögiä, syövät piparitaikinaa ja koristelevat kuusiaan. Nyyh, minäkin niiiiiiiiin haluaisin hääriä joulumuorina…

joululaatikot_omakuva_2013 (1024x762)

Vai voisiko jouluinnottomuus johtua siitä, että meillä on ollut tänä syksynä jo kolme joulua? Viimeisin viikko sitten, ja kiva olikin, en valita :)!

Kuvat napattu TS:sta.
Kuvat napattu TS:sta.

Joulun tunnelmiin olemme virittäytyneet laulun voimin. Viime perjantaina Herra Raadelmasta esiintyi laulukoulunsa joulukonsertissa, ja se oli sykähdyttävää.

Sunnuntaina pääsimme Kuitian kartanon minikokoiseen kirkkoon, jossa lauloimme Kaarinan Yrittäjien kanssa kauneimpia joululauluja. Joten yritystä on ollut (hehhee, kuinka kaksitasoinen lause :))…

tyohuone2013 005 (960x1280)

Tietysti tämä näkymä voi estää joulufiilistä. Keksimme nimittäin Herra R:n kanssa, että järjestämme työhuoneemme uuteen uskoon. Kuvassa kirjahyllyn sisältö, joka on nyt pakattuna noin kahdeksaan Ikea-kassiin. Eilisen päivän saldona ulkovaraston järjestäminen – vasta kolmannen kerran tänä vuonna! Sinne siis siirsimme työhuoneen hyllyt.

Samalla löytyi kosteutta varaston seinästä, joten pahimmassa tapauksessa ulkovarasto tyhjennetään neljännen kerran jonakin lähipäivänä. Böö….

tyohuone2013 001 (1239x1280)
Tämä jäppinen on ainoa, joka saa meiltä joululahjan. Artulle on jo hankittu älypeli, ja aiomme paketoida sen odottamaan jouluaattoa.

Koira löysi jostakin työhuonetavaroista Herra R:n kalamyssyn, joka koki kovan kohtalon pienissä raateluhampaissa. Pipo on nyt Artun oma, ja siksi tämä kuvakin otettiin hetki sitten. Olkoon se meidän perheen virallinen joulukuva, vaikka kammoankin kaikkia überhauskoja lemmikki+tonttulakki-kuvia 🙂

Joululahjamme saa tänä vuonna Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän välitykselle Joanna 10 v. Osallistuimme siis Lahja lapselle-keräykseen potkulumilaudalla. Sitä ei näillä nurkin ihan jouluna päässe testailemaan, mutta toivottavasti talvi ehtii Varsinais-Suomeen ensi vuonna.

tapaninpäivää2010

Tapaninpäivänä 2010 oli lunta näin paljon. Oi tulisipa joulu valkoinen!

Hiljainen siitä ainakin tulee. Tässä uusin joululaulusuosikkimme, ”Hiljainen joululaulu”.

8 kommenttia artikkeliin ”Kun Nisset ja Nasset eivät sytytä

 1. Älä huoli, jos ei sytytä tai nappaa. Joka vuosi mietinkin, mitä kirjoitan joulukortteihin… en halua tuputtaa hauskaa, iloista, rauhallista jne. joulua. Minusta jokaisen pitäisi saada itse päättää millaista joulua haluaa viettää. Teidän joulu saa olla hiljainen joulu, se on varmasti ihan hyvä joulu. Teille sinne juuri sellaista joulua kuin tällä hetkellä hyvältä ja omalta tuntuu. Aamen,

  1. Kiitos! Onkohan tämä ikääntyminen sellaista hyppäyksellistä, kun jotenkin tänä vuonna kaikki on tuntunut takkuiselta – kruununjalokivenä joulumielen katoaminen :)! Oikein rauhallista joulua teille! Toivottavasti mökkimaisemissa on luntakin 🙂

 2. Eipä teiltä mitään joulusta puutu, kun on tuollainen kotitonttu-Arttu omasta takaa. Se pipo on kyllä aivan yliveto!

 3. Minulla helpotti heti, kun ymmärsin että aikuisena aika menee niin nopeasti, ettei joulua ja joulumieltä kaipaa joka vuosi. Pitkään meni niin, että joulu tuntui joululta joka toinen vuosi, nykyisin se on sitä suunnilleen joka kolmas vuosi. Tämän älyäminen helpotti huonoa omaatuntoa siitä, ettei joulumieli vaan tule joka vuosi, eikä sen enää tarvitsekkaan. Eli minä vietän nämä välijoulut vähemmällä, ja sitten nautin aina täysilla sillöin tällöin kun se joulumieli tulee. Mutta en siis odotakaan sitä joka vuosi. Mukavaa joulunaikaa teille kuitenkin!

  1. Tuo on hyvä taktiikka, täytyykin omia se. Miksi stressata joulumielen puutteesta? Kiitos, sauvajyvänen ja hyvää joulua teillekin :)!

 4. Se on sitten tämä päivä pidempi kuin eilinen. Muutama sekunti enemmän valoisaa aikaa, mutta kuitenkin. Melkein jo kuulen puron solinan… 😊

  Mutta mitä jouluun tulee, niin erityisesti silloin kannattaa kuunnella sydämensä ääntä ja elää ihan oman itsensä näköistä joulua. Luulen, että suurin joulumielen tappaja on jouluhössötyksen liiallinen aikaistuminen. Ei ole selkeää ja lyhyttä joulukautta, vaan ekat kulkuset kilisevät jo lokakuussa. Ja minkälaiset suorituspaineet ehtivätkään kerääntyä kaikkien noiden viikkojen aikana!

  Jospa paras joululaulu onkin ihan vaan ”…I did it my way”?

  ❤ ❤ ❤

Comments are now closed.