rockyroad_4 (1280x1160)

Saimme perjantaiaamuna odotettuja vieraita ja halusin leipoa jotakin herkkua aamukahvipöytään. Koska briossit, jotka valmistin, ovat melko täyttäviä, päädyin makeaan ihanuuteen eli Rocky Roadiin. Ohje on viime viikon Anna-lehdestä kepeästi muokattuna. Suolapähkinät ja vaahtokarkit sopivat yhteen täydellisesti :)!

rockyroad_2 (853x1280)

Rocky Road

200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
1 pss suolapähkinöitä (175 g)
1,5 dl kuivattuja karpaloita
n.2 dl minikokoisia vaahtokarkkeja
6 kpl bastognekeksejä

Laita noin 20 x 30 cm vuokaan leivinpaperi.

Sulata suklaat mikroaaltouunissa alle 250 w teholla tai kattilassa vesihauteessa. Sekoita suklaat ja lisää joukkoon melkein koko pussillinen suolapähkinöitä (säästä pinnalle noin neljännes pussillisesta), karpalot, enin osa vaahtokarkeista sekä karkeasti murskatut keksit.

Sekoita ja kaada seos vuokaan. Painele massa tasaiseksi ja levitä lopuksi pinnalle loput suolapähkinät ja vaahtokarkit.

Nosta vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Paloittele levy tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi ja tarjoa vahvan kahvin kera.

rockyroad_1 (1280x853)

Nyt on onneksi vähän kuivempaa ja valoisampaa, kun muutamana päivänä meilläkin on ollut pakkasta. Viime viikolla Kuusistonsalmi oli puolisen päivää kevyessä riitteessäkin. Tällaista jos olisi jouluun asti!

Hyvää ensimmäistä adventtia teille kaikille! Illalla kuunnellaan Hoosiannaa ”Lauantain toivotuissa”.

6 kommenttia artikkeliin ”Suut makioiks!

  1. Näitä voisikin tehdä täksi jouluksi, resepti vaikuttaa tosi kivalta. MIelessä on ollut pitkään tehdä Rocky Roadeja, varsinaista amerikanherkkua, ja tänä vuonna voisi aikomuksen toteuttaakin.

    1. Tämmöiset suklaapalat voisivat sopia jonnekin joulymyyjäisiinkin, paitsi että suklaa- tai pähkinäallergiset, keliaakikot, laktoosi-intolerantit ja muut ruokarajoitteiset asiakkaat karsiutuisivat hetimiten…;)

  2. Nam. Vaikka niistä briosseista unelmoin ainiaan…paras leivonnainen mitä ikinä milloinkaan olen syönyt, missään. Mutta ei niitä tietty kovin montaa kerralla..ehkä. Tämän minäkin voisin osata, RockyRoad sopii fiiliksiinkin. Hoosiannat vaan sinne teille myös 🙂

    1. Hehhee, laitoin ylimääräiset briossit pakasteeseen ihan sinua ajatellen :)! Eiväthän ne ihan uunituoretta vastaa, mutta sinnepäin…

Comments are now closed.