aurinkokuivattutomaattimakkaramunakas (1280x839)

Tästä ruoasta  – tai sen ideasta – on kiittäminen jälleen Savuhovin Skanssin myyntipisteen Terhiä, jolle huokailin taannoisella kauppareissulla keksimättömyyttäni eli arkiruokamielikuvituksettomuuttani. Ei pitäisi milloinkaan lähteä ruokaostoksille ilman selkeää näkemystä seuraavista aterioista ja kotivarastojen sisällöstä, sillä tuollaisesta haahuilukierroksesta tahtoo tulla kallis ja turhauttava. Onneksi kaupoissa on vielä ihmisiä tiskin takana, ja vieläpä sellaisia, joilla on ruokavihjeitä muillekin jaettaviksi!

Raaka-aineena tässä munakkaassa ovat Savuhovin Hovinarri-nakit. Niissä on makuaineina muun muassa  aurinkokuivattua tomaattia, juustoa ja basilikaa. Noita samoja komponentteja latasin siis munakkaan pinnallekin.

Hovinarrin munakas

(n. 2 annosta)
6-8 kpl Hovinarri-nakkia
tilkka rypsiöljyä
4-6 kpl kananmunaa
n. 1 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1-2 kpl tomaattia kuutioina
n. 1 dl juustoraastetta

paistamiseen: voita

Paloittele nakit ja ruskista ne kevyesti, siirrä odottamaan (jos käytät pinnoitettua pannua, voit jättää öljytilkan pois).

Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki, lisää joukkoon kerma ja mausteet.

Pese käyttämäsi paistinpannu tai vaihda se toiseen. Kuumenna pannu ja sulata siinä nokare voita. Kaada munakasmassa pannulle ja kokoa hyytyvää munakasmassaa paistinlastalla munakkaan keskustaa kohti. Kun massa alkaa asettua, ripottele munakkaan pinnalle makkarat, kuutioidut tomaatit  ja juustoraaste. Nosta kansi paistinpannun päälle, kytke liedestä lämpö pois ja anna munakkaan tekeytyä viitisen minuuttia.

Kumoa munakas tarjoiluvadille ja nauti.

tomaatti

Tällä viikolla alkaa televisiossa Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihisen ”Kaappaus keittiössä” -ohjelmasarja, jossa perheiden ruokahuushollit laitetaan järjestykseen. Käsittääkseni ohjelmassa Aihinen painottaa juuri tuota ostoslistan laatimista ennen kauppareissua. Arkiruoka on varmaan kaikissa perheissä ainakin ajoittain se ongelmallinen osuus kokkailua. Herkkuja on helppoa keksiä, mutta eihän niitä päivät pääksytysten voi nauttia.

Odotan kovasti tuota ohjelmaa, koska siinä on ainakin ennakkotietojen mukaan odotettavissa järkeviä juttuja. Ja on tuo Aihinen niin mukavaa katsottavaa muutenkin! Ja vielä Turuust’!

2 kommenttia artikkeliin ”Kas, munakas!

  1. Juu, ei ilman ostoslistaa tai ideoita pärjää millään. Tulee ostettua ihan höpöjä ja kiukuttavinta on se, että jos ei muista mitä kaikkea kotoa löytyy.. 🙂

    Missäköhän pimennossa olen elänyt, kun en moisesta TV-ohjelmasta tiennyt mitään?! täytyypä katsoa 🙂

    1. Huomasin vasta päivitettyäni blogia, että nyt vietetään nuukuusviikkoa. Tämä kaupallista-ajatus sopii viikon teemaan paremmin kuin hyvin, koska nuo höpö-ostokset tulevat äkkiä melko tyyriiksi. Muutama viikko sitten olimme miehen kanssa nälkäisinä ostoksilla ja koriin päätyi ihan ihmeellinen äyriäissekoitus. Myöhemmin sekä päätyi roskiin. Todellista tuhlausta!

Comments are now closed.