lihakaaryleet2 (1024x745)

Koska mitään kevättä ei tunnu tulevan, palaan ruokavihjeessäni talvisempaan versioon. Parantelin jokin aika sitten vanhan tutun lihakäärylereseptini kastikeosuutta, ja nyt tämä on oikein hyvänmakuista.

Lihakääryleet talon tapaan

800 g  naudan ulkofileetä tai sisäpaistia

täytteeseen:

8  kpl  mietoja chilipalkoja
n.150 g  voimakasta sulatejuustoa, esim. Mustaa Koskenlaskijaa

kiinnittämiseen: cocktail-tikkuja

paistamiseen: voita, rypsiöljyä

pataan:

0,5  tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippurirouhetta
2,5 dl punaviiniä
n. 2 dl vettä
1-2 rkl soijakastiketta
n.1 rkl kastikesuurustetta
2 dl  kuohukermaa

Leikkaa lihasta vajaan sentin paksuisia viipaleita. Nuiji ne kaksinkertaisen muovin välissä ohuiksi lehtipihveiksi (tai osta valmiiksi nuijittuja naudanlihaleikkeitä). Puhdista chilipaloista siemenet ja tyvi, laita jokaiseen chilipalkoon pikkusormenpaksuinen suikale sulatejuustoa. Aseta jokaiselle lihapalalle täytetty chilipalko. Kääri lihapalat rullaksi ja kiinnitä cocktailtikulla.

Kuumenna paistinpannussa rasva kullanruskeaksi. Ruskista kääryleet muutamassa erässä, ja siirrä ruskistetut pataan. Ripota niille suolaa, paprikajauhetta ja mustapippuria. Kun viimeiset lihakääryleet on paistettu, lisää pannulle punaviini ja kiehauta se. Kaada pataan. Lisää pannulle nyt vesi ja soijakastike, kiehauta ja kaada pataan. Nestettä pitäisi olla sen verran, että noin puolet rullista peittyy, lisää tarvittaessa vettä.

Peitä pata kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Haudutuksen voi tehdä myös 125 C uunissa.

Nosta kääryleet pois liemestä, ja poista niistä tikut. Pidä kääryleet lämpiminä sillä välin kun viimeistelet kastikkeen: nosta liemi kiehuvaksi, ripota joukkoon suuruste ja sekoittele ahkerasti, kunnes kastike sakeutuu. Lisää kerma ja maista kastiketta. Pieni tilkka viiniä täydentää vielä makua.

Tarjoile lihakääryleet joko kastikkeessaan tai molemmat erikseen. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat , porkkanat ja pavut tai parsakaali ja juomaksi tietenkin punaviini.

2IittalaEssence_iso

Kaiken maailman vastoinkäymisten lisäksi heräsin tänään kuumeisena. Ei jaksa enää kaivaa esiin mitään itseironiaakaan. Onneksi on perjantai…