maaliskuun_3_2013 (768x1024)

Sunnuntain näkymä Raadelmasta: lunta on tuprutellut eilisiltapäivästä lähtien, ja se näkyy jo maisemassakin. Onneksi tuo on pakkaslunta eikä sen kolaaminen ole kovin raskasta, mutta kyllähän sitä jo olisi toivonut keväisempää keliä. Ehdin viime viikon leutoina päivinä kiikuttaa parvekkeelle satsin tête-narsisseja, mutta eilen sain kiskoa ne sisälle pahoin paleltuneina. Toivottavasti toipuvat kylmäkäsittelystä!

sunday_roast_2 (1024x785)

Kun luin viime viikolla Helsingin Sanomien Ruokatorstaista Henry Alénin ”Suunnuntaipaisti brittien tyyliin”-artikkelin, päätin oikopäätä kokeilla ohjetta. En ole nimittäin koskaan tullut valmistaneeksi Yorkshire Puddingia.

Ne onnistuivat ihan hyvin ja paistikin oli kypsyysasteeltaan sopiva (kuvassa näyttää ylikypsältä, mutta oli juuri sopivan punertava ja mehevä. Mutta se maku: miksi minä idiootti noudatin marinadin ohjetta ja maustoin sen valkosipulilla? Läpitunkeva ja tympeä valkosipuli pilasi koko lihan. En tiedä, onko tämä jokin ikääntymiseen liittyvä juttu vai mistä johtuu, mutta valkosipuli alkaa tökkiä jo vähän kaikessa. Kala ja valkosipuli on suunnilleen kamalin yhdistelmä, jonka tiedän, mutta nyt ei maita valkosipuli enää lihankaan kanssa. Kammoan myös leikkeleitä, joissa valkosipuli löyhähtää. Kuka voi nauttia esimerkiksi aamuteen kanssa valkosipulilla maustettua kinkkuleikkelettä?

Kastikkeessa ei liioin ollut kehumista, mutta siitä saan syyttää omaa lihalientäni, jonka valmistin jauheesta. Varmasti olisi ollut ihan kohtuullisen herkullista omatekoisesta liemestä keitettynä. En ole vain saanut aikaiseksi keittää lihalientä pakastaakseni sitä tällaisten ohjeiden varalta.

muru_keittokirja_2013

Vaikka ateria ei osoittautunut kovin onnistuneeksi, säilyttää Henri Alén suosikkiasemansa Rouvan kokkirankkeerauksessa. Kävi nimittäin niin onnekkaasti, että sain kirjakaupan asiakkuuspisteillä hankittua itselleni Muru-ravintolan keittokirjan. Luin sen eilen ja ihastuin! Kirja on hauskasti laadittu reportaasityylisesti kuvaamaan yhtä vuorokautta Murun ravintolassa ja cateringissa. Ohjeet ovat uskottavia ja herkullisenoloisia. Lisäpisteitä teos saa siitä, että sen tuotolla koulutetaan opaskoira-Muru Näkövammaisten Keskusliitolle. Hieno ratkaisu.

basilika_pienempi

Neljä viikkoa pääsiäiseen, vielä. Huoh. Miksi nämä takatalvet tuntuvat katalilta kostoilta?

4 kommenttia artikkeliin ”Sunnuntaita

  1. Erehdyin itsekin ostamaan viime viikolla metwurstia, joka oli maustettu valkosipulilla. Kääk! Vaikka valkosipuli sopii mainiosti muutamiin ruokalajeihin, niin leikkeleisiin en minäkään sitä halua.

    1. Ja saa muuten etsiä todella tarkkaan, että löytää juuri valkosipulittoman metwurstin! Lisäongelmia koituu vielä miniatyyrikokoisista kirjaimista tuoteselosteissa.

      1. Hups, taannoinen kevät/kesähehkutukseni taisi olla hieman ennenaikaista… 😀

        1. Siltä vähän vaikuttaa! Vaikka henkisesti oltaisiinkin jo keväässä, näyttää maisema kovin jouluiselta. Odotellaan, odotellaan…pakko noiden lumien on JOSKUS lähteä :).

Comments are now closed.