joulunmaisema2012

Hyvää joulupäivän iltaa! Vietämme rauhallista juhlapyhää Herra R:n kanssa. Lunta on tupruttanut koko päivän, tai tarkemmin ottaen jo eilisestä asti.

hyasintit_2012

Rouvan yritys investoi juuri joulun kynnyksellä  järjestelmäkameraan. Olen kipuillut sen puutetta sitten kesän kalakeittokirjaprojektin, johon sain lainakameraksi Canon järkkärin. Rajala Camerasta sain asiantuntija-apua ja löytyi sopiva vaihtolaite järkihintaan. Siis Canon-järkkärin runko, jossa on tuliterä 50 mm objektiivi. Kameran käyttö-opasta en ole vielä ehtinyt kovin pitkälle lukea enkä tehdä omia säätöjäni, mutta automaattisäädöillä olen jo päässyt alkuun.

perunalaatikko 026 (720x1024)

Into kasvaa koko ajan, ja jospa vaikka huomenna ehtisin jo paneutua asiaan…

IMG_4240 (683x1024)

… ja pääsisin laajentamaan kuvauskohteitani…

IMG_4237 (1024x683)

… mutta jostakinhan sitä on aloitettava!

IMG_4244 (683x1024)

Joulukukat ovat meillä tänä vuonna valkoisia. Hyasinttiasetelman värkkäilin itse, mutta ohjeet ja materiaalit sain Kukkakauppa Katariinasta. Taitava Jaana-kukkakauppias sitoi huikean amarylliskimpun, joka on vasta aukeamaisillaan.

jouluna2012 003 (674x1024)

Siitä riittää siis iloa välipäiviinkin, ja veikkaisin vielä vuodenvaihteeseenkin asti. Punainen perinteinen joululiina oli tänä jouluna vuorossa. Ehkä näin lumisen maiseman jouluna se onkin parhaimmillaan. Perinteisiä ovat myös tämän joulun ruokavalinnat.

IMG_4219 (689x1024)

Aatonaattona keittelin meille ison kattilallisen lihalientä. jonka siemailimme Herra R:n kanssa tänään. Liemikattila siis liedellä vieressään pata, jossa kypsyi patapaisti. Se oli siis sunnuntaina ruokalistalla. Eilen söimme kinkkua, joka on kuvassa vielä uunissa. Päätin kokeilla potkaluullista pikkukinkkua, joka osoittautui aivan erinomaiseksi. Valitettavasti siitä ei ole kunnollista valokuvaa… eikä perunalaatikostakaan, joka onnistui tuota harjoitusvedostaan paremmin.

Huomisen tapaninpäivän ateria tulee koostumaan kalaruoista. Jääkaapissa odottelevat vuoroaan jääkellarinlohi, kahdenlaiset sokerisuolatut silakat sekä Silli à la Russe. Oops, pitääkin mennä laittamaan sitä varten punajuuret kypsymään! Joten kuulemiin ja hyvää jatkoa!

4 kommenttia artikkeliin ”Joulun tunnelmia

  1. Kyllä se järkkäri on kiva olla, meillä ollaan Nikonin naisia ja miehiä:) Sain lahjaksi rengassalaman, jota en ole vielä käyttänyt tositoimissa, huomenna varmaan jotain kokkausta sillä valaisen:)

    1. Piti oikein googlata tuota rengassalamaa, mielenkiintoinen kapine. Talviajan valokuvaaminen on yhtä tuskaa, kun valo ei kertakaikkiaan riitä. Enkä toisaalta haluaisi muuttaa blogin vuoksi perheen aikatauluja, ts. siirtää päivän pääateriaa aikaisemmaksi. Kyllä kotielämä on blogia tärkeämpi juttu!

  2. Fiinejä ne kuvat. Välineillä on väliä!

Comments are now closed.