trio 015 (983x1280)

Rouvan to-do-listalla komeili vakava aikomukseni murtaa sileän, hyvänmakuisen maksapâtén resepti. Hah! Eipä tarvitse ährätä sen hankkeen kimpussa enää. Ratkaisu nimittäin löytyi Savuhovin leikkelepisteestä Skanssin citymarketissa, jossa ystävällinen myyjä antoi meidän maistaa ankka-appelsiinipâtéta. Nam ja aah. Pitihän sitä ostaa kimpale.

Kun pääsimme kotiin, tempaisin meille pienen välipalan. Ankkapâtén lisäksi latasin tarjolle mustaherukkahyytelöä, jälkiuuninappeja ja kuivaa sherryä. La Guita Manzanilla on hyvää, vaikka yleensä käytän sitä sieniruokien ja lihaliemen maustamiseen. Voi veikkoset, mikä makuyhdistelmä tuosta setistä irtosi. Kyllä siinä hämärä marraskuun iltapäivä valaistui!

Ja erityisterveiset Pirkanmaan porukoille: kuvittelimme teidät sherrypöytämme äärelle. On muuten mielenkiintoista, että kun Herra R:n kanssa maistelemme jotakin erityisen herkullista, ajattelemme rakkaita pirkkiksiämme heti. Olette meidän hyvän maun lähettiläämme!

2 kommenttia artikkeliin ”Nyt loppuivat pâté-kokeilut!

  1. Nautiskelua parhaimmillaan. Kattauskin on oiva (laatat – aijai!). Taisi olla oikein enkeliruokaa, kun se pikku-amor myös pääsi mukaan.

    1. Jo vain oli herkullista. Ratkesivat joulun alkupalatarjoilut kerralla. Nuo liuskekivialustat ovat oikein kätevät eikä niiden hintakaan ollut paha.

Comments are now closed.