”Pilvinen päivä Kreikassa” on tämän teoksen nimi. Ei vainenkaan, sarjassamme nopeaa arkiruokaa lähikaupan ehdoilla syntyi eilen HK:n sinisestä HK:n omaa ohjetta mukaellen ”Sininen kreikkalainen”. Kannattaa kokeilla, sillä tämä maistui oikein hyvältä kaiken kiireen keskellä.

”Sininen kreikkalainen”

1 kpl HK:n Sininen Lenkki
0,5 dl chiliketsuppia
200 g fetajuustoa
1 dl mustia oliiveja kokonaisina
1 kpl salottisipuli viipaleina
2 dl miniluumutomaatteja puolitettuina
1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna

Kuori lenkki ja halkaise se pituussuunnassa. Voitele leikkauspinta chiliketsupilla. Laita lenkin päälle fetajuustokuutiot, oliivit ja sipuliviipaleet sekä halkaistut miniluumutomaatit. Paista uunissa 200 °C:ssa noin 15 minuuttia. Tarjoile syksyn ensimmäisen perunamuusin kanssa.

Pakko vähän vielä elvistellä omasta rakkaasta miehestäni: tämä on Herran Raadelmasta ensimmäinen ”virallinen” laulupalkkio! JEEEEE!!!!! Herra kävi eilen illalla heittämässä keikan, jonka yleisönä oli noin 60 daamia. Mies vetäisi laulut ”On hetki” ja ”Ystävän laulu” ja palasi kotiin onnesta hehkuen.

Hänellä on todella kaunis ääni, mutta jostakin ihmeen syystä esimerkiksi kotilauleskelut rajoittuvat sanoitukseltaan rivonpuoleisiin perinnesävelmiin. Jospa minäkin nyt saisin kuulla enemmän kaunolaulantaa?

Toiveikasta torstaita teille kaikille, tällä Rouvalla on tänäänkin kiire!

6 kommenttia artikkeliin ”Kreikkalainen blöö

  1. Minäkin olen tämän tyyppistä blöötä tehnyt, ja tykkäsin. Sinä olet saanut nätimpää aikaiseksi. Minä pistelin blööt kuutioiksi ja kaikki muut ainekset päälle. Ens kerralla pyrin sievempään 🙂

    1. Mutta tuo ajatuksesi kuutioidusta blööstä tuottaa kyllä tasalaatuisemman lopputuloksen. Pitääkin laittaa muistiin!

  2. Blöö??? Voi herranen aika! Onko tuo siis ihan oikeasti käytössä oleva nimi ruoalle? Minun yleissivistyksessäni on blöön mentäviä aukkoja.

    1. Joo, katsos kuomaseni, meillä täällä koto-Suomessa ollaan jo niin pitkälti kansainvälistyneitä, että HK:n Sininen lenkki kulkee nimellä ”blöö” eli bleu ”en franacaise”. Eikös ole kätevää?

      1. Olisihan tuo pitänyt arvata! Ranskalaisuus on niin fiiniä.Täälläkin tavarataloketju Targetin nimi lausutaan usein ”tardzei” ihan samasta syystä…

Comments are now closed.