Viime viikonlopun Julia Child-kokkailun Daube de boeuf-jämät saivat uuden tulemisen osana spagettipaistosta.

Jauhoin koko padan lopun monitoimikoneessa mössöksi, joka vastasi bolognese-kastiketta. Maustoin jauhelmaa pippurilla, suolalla, soijakastikkeella ja tomaattipyreellä. Keitin vajaan paketillisen (200 g) spagettia ja lisäksi valmistin bechamel-kastiketta kermanjämistä. Bechamelin maustoin vain muskottipähkinällä, suolalla ja valkopippurilla. Sitten vaan kerroksittain spagettia, vale-bolognesea ja bechamelia uunivuokaan, päälle juustoraastetta ja uuniin.

Tämä leipäkin on kierrätystuote: olemme tällä viikolla palanneet vuosien takaiseen aamupuurokäytäntöön. Lämmin kaurapuuro herättää lempeästi päivään, mutta yleensä puuroa jää muutama desi. Eipä muuta kuin kuumaa vettä puuronjämiin niin paljon, että velliä on puolisen litraa. Sitten mukaan hiivaa (50 g), vähän suolaa, hunajaa ja suunnilleen litra vehnäjauhoja. Alustamisen loppuvaiheessa lisäsin vielä noin 50 g voita. Kohotus taikinana, lyhyt alustus ja kohotus leipänä. Paisto 200 C noin 40 minuuttia ja voilà, leipä on valmis.

Tämä pikkuinen pata ei ole kierrätystuote, vaan yksi neljännes palkinnosta, jonka saa joku Julia Childin syntymäpäiväjuhlintaan omalla päivityksellään osallistuva bloggaaja ja joku Rouva-blogin Julia Child-juttujen kommentoija. Haimme  maanantaina Herra Raadelman kanssa Rouvan hankkimat padat Heirolista. Ovat kyllä suloisia!

Rouvan viikko onkin mennä pätkähtänyt omien yritysasioiden hoitamiseen. Tämä blogipäivitys on ensimmäinen uudella työkoneella tehty. Kaikki, jotka ovat vaihtaneet tietsikkaa, tietävät, kuinka kova homma siinä on. Sähköpostia en ole vielä saanut asennetuksi, mutta muuten alkavat tiedostot ja toiminnot olla kohdillaan.

Kun samaan syssyyn tuli yritykseen uusi puhelin, niin henkilökohtaisissa ICT-puuhissa on saanut viettää tovin jos toisenkin. Joten ei ole syytä ihmetellä, jos ovat päivät sekaisin ja silmät soikeina…

6 kommenttia artikkeliin ”Hävikistä herkuksi

  1. Ja pata on toden totta suloinen. Mahtaako olla Sanapadan sukua?…Olen huomaavinani jotain yhdennäköisyyttä 🙂

Comments are now closed.