Kun taannoin kyselin blogin lukijoilta kesämakuja, palautti hyvä ystäväni Rouva Uchimurina mieleeni vesimelonin. Sepä onkin todellinen hellepäivän herkku!

Rouva U:n kanssa olemme nauttineet melonivälipalaa niinkin eksoottisessa paikassa kuin Kiinassa Keltaisen joen rantatöyräällä. Oppaamme päätti, että nyt on isonenille tarjottava virkistävä taukotarjoilu ja paloitteli ryhmällemme ison vesimelonin. Siinä minibussin vieressä sitten söimme melonia ja syljeskelimme siemenet rantapusikkoon. Onkohan sinne mahtanut ilmestyä melonikasvustoa?

Meloni ja tuore ananas ovat pistämätön parivaljakko, mutta ei kahta ilman kolmatta: kotimaiset mansikat täydentävät trion! Tällainen hedelmäsalaatti on muuten omiaan vähentämään turvotusta, jos nyt joku näillä keleillä sellaisesta sattuisi kärsimään.

Ananas-meloni-mansikkasalaatti

1 kpl tuore ananas
noin 1/4 vesimelonia
1 l mansikoita

Huuhtaise mansikat ja puolita ne. Poista melonista muori ja kuutioi hedelmäliha. Leikkaa ananaksesta lehvästö irti ja pohjasta reilu viipale. Nosta ananas pystyyn ja kuori se leikkaamalla paksulti pois röpelöistä ulkopintaa. Jaa ananas neljään lohkoon ja poista puiseva keskikohta. Kuutioi hedelmäliha.

Sekoita kaikki ainekset ja jäähdytä hedelmäsalaatti.

Muuten: rommissa marinoitu ananas on kerrassaan herkullista. Samoin kuin punaviinissä marinoidut mansikat. Palaan näihin myöhemmin.

2 kommenttia artikkeliin ”Ananas tykkää mansikasta

  1. Siitä meloninistutusmatkasta on jo aikaa! Mahtoi olla alkuasukkailla ihmettelemistä, kun pusikot myöhemmin puskivat meloneja. Ainakin tekee mieli kuvitella siementen juurtuneen.

Comments are now closed.