Näin vaalipäivänä on kerrassaan huikeaa todeta tulleensa valituksi: kuten  kommenttilootaa lukevat huomasivat, sain Kokkeillaan-blogin  Keittiöharmilta  toissapäivänä ”The Gorgeous Blogger”-tunnustuksen. Olipa siinä yllätystä kerrakseen!

Kaikkien valittujen tapaan tunnen itseni nöyräksi – ihan aidosti!

Tähän suurenmoiseen blogitunnustukseen liittyy pari käytännön asiaa. Ensinnäkin
tulee  vastata  seuraaviin kysymyksiin:

1. Koska aloitit blogin?

Aloitin blogin ”Keski-ikäinen rouva Varsinais-Suomesta” elokuussa 2010. Noin vuosi sitten hankin blogilleni domainin Rouva Raadelmasta, ja kun nyt tammikuun alussa jouduin siirtämään blogini uudelle palveluntarjoajalle
teknisten ongelmien vuoksi, päätin lyhentää blogin nimen nykyiseksi.

Tuosta blogini nimestä vielä vähän lisää: se on osoittavinaan itseironiaa. ”Pääsin” naimisiin vasta 48-vuotiaana, joten  olen  yrittänyt  kiriä  kiinni  kaikkia  rouvattomia  vuosiani.

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä se käsittelee?

”Keski-ikäisen naisen elämää Varsinais-Suomessa, iloja, suruja ja niiden  seassa  ruoanvalmistusohjeita”  lukee blogin jonkinlaisessa metatekstissä.

Aika usein jutut pyörivät lieden ääressä. Ruokaohjeita on enemmän kuin leivontasellaisia. Lisäksi löytyy kattauskuvia ja pieniä sisustustarinoita, maiseman  muuttumiskuvauksia  sekä mielenkiintoisten mediailmiöiden kommentointia.

3. Mikä tekee blogistasi erilaisen muihin blogeihin nähden?

Jos kategorioin blogini ruokablogiksi, ovat  nuo  edellisen  vastauksen  viimeiset  aihealueet  ”se erilaistava” tekijä. Jos taas  ajattelen blogiani  jonkinlaisena  ikääntyvän  ihmisen life style -blogina, on erilaistava asia varmasti  juuri  ruoanvalmistusohjeiden  runsaus. En siis tiedä vastausta!

4. Mikä sai sinut aloittamaan kirjoittamisen?

Vaan tähänpä on helpompaa vastata: jäin heinäkuun lopussa 2010 työttömäksi. Olin toiminut tiedottajana ja halusin ylläpitää verkkokirjoittamisen taitojani, tai ainakin ylläpitää kirjoittamisen tuntua (ehkä tuo edellinen oli turhan pompöösiä). Ensimmäiset kuukaudet tekstit liikkuvatkin lähinnä ympäristön tarkkailemisessa ja työttömyyden kokemisessa. Keväällä 2011 ruoanvalmistusohjeet alkoivat vallata blogiani, ja nyt ne lienevät jo pääosassa.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Valokuvat ovat laadultaan kurjia, kurjempia tai julkaisukelvottomia. Viime  toukokuussa  sain uuden kameran (Canon PowerShot ”jotakin”), mutta vieläkään en ole  tuotoksiini  tyytyväinen. Järkkäri olisi siis toivelistalla, samoin kuin into paneutua valotusaikoihin ja -aukkoihin ynnä muihin teknisiin detaljeihin. Jotka  eivät ole  mielenkiintolistallani  kovin korkeaksi noteerattuja, mutta näemmä välttämättömiä.

Uusi julkaisualusta nosti mielestäni blogin visuaalista tasoa, joten  sisältöparannukset  jäävät sitten toiseksi kehityskohteeksi.

Ja nyt se toinen käytännön asia, joka liittyy blogitunnustukseen: seuraavan ”The Gorgeous Blogger” -palkittavan nimeäminen.

Valintani osuus mainioon ruokablogiin Ankerias Vipunen. Ankerias Vipusella on huikean  monipuolinen reseptivalikoima, ja lisäksi hän liittää ruokabloggauksiinsa musiikkilinkin. Myös Ankerias Vipusen kokoama ja ylläpitämä Top 100 ruokablogit -sivusto puoltaa  valintaani. Käykääpä katsomassa!

8 kommenttia artikkeliin ”Blogitunnustus

  1. Meni ihan oikeaan paikkaan se tunnustus! Keep up the good work, Gorgeous!

  2. Onnittelut! Orgaaninen kasvu, kuten tälläkin sivustolla, on aina vaikuttavaa.

  3. Onneksi olkoon! Eikä ne valokuvat mitään huonoja ole; Rouvalla taitaa olla ammattistudioiden kuvat vertailukohtana….Vai onko niin, että tässäkin asiassa ruokahalu kasvaa syödessä?

    1. Kiitos, kiitos! Taidat olla oikeilla jäjillä noiden valokuvajuttujen osalta, kun on niillä ammattistudioilla tullut pyörittyä. Mutta totta on tuo ruokahalun kasvaminen: katselin jostakin blogista, kun bloggaja oli saanut järkkärin joululahjaksi ja ottanut sillä kuvia. Hän oli laittanut rinnalle kompaktikameralla (vai miksi näitä kutsutaan) ottamiaan kuvia, ja olihan se ero aivan hillitön. Vaikka olen nyt päässyt Photoshopissa jyvälle kuvien korjaamisesta, ei silläkään kaikkea saa siivottua. Tai sitten taitoni eivät riitä Ps:n kanssa. No, joka tapauksessa, järkkäri olisi toiveissa!

Comments are now closed.