Kun toissapäivänä suuntasimme viikonlopun ruokaostoksille, ehdin googlata Glorian Ruoka&Viini -lehden uusimman numeron sisältöä. Reseptilistauksesta nousi heti ohje ”12 tuntia haudutettu lampaanlapa”. Kuulosti juuri meidän perheemme ruoalta!

Kaupassa sitten poimin lehden ostoskärryyn samoin kuin ruokaan tarvittavat ainekset. Lampaan lapaa ei löytynyt, mutta korvikkeeksi valitsin paahtopaistia.

Eilen illalla laitoin lampaan ohjeen mukaisesti uuniin 85 C lämpöön ja jätin kypsymään kahdeksitoista tunniksi. Aamulla tuoksu enteili hyvää, ja myöhemmin vielä lientä maistellessani ajattelin, että  tästä  voi tekeytyä sunnuntaiaterialle hyväkin pääruoka.

Iltapäivällä valmistin lisäkkeeksi suositellun ”Pancetta-porkkana ohraton”,  joskin vain pekonia käyttäen.

Reilun tunti sitten asetuimme aterioimaan. Voi sitä pettymyksen määrää, kun maistoimme kokonaisuutta! Lammas oli toki kypsää, mutta sen maku oli ihmeen vetinen. Kypsennykseen olin kuitenkin käyttänyt hyvää lihalientä. Ohratto oli melko voimakkaan makuinen, ja  ilman ohrattoa lammas olisi ollut vieläkin surkeampi makukokemus.

Pikkuisen nyt harmittaa, ja illalla voi tulla vielä nälkäkin, kun ei ateriasta uponnut  meikäläisiin kuin nokare. Ja juuri  kun  aiemmassa  postauksessani  hehkutin  uusien reseptien kokeilua, jotta löytäisi uusi makuja elämäänsä.  Jäävätpä kokeilut taas toviksi ja pitäydyn vanhoissa tutuissa ohjeissani.

Vaan onneksi leivoin eilen pekaanipähkinäisiä wienerleipiä! Valmistimme  jälkiruoaksi  kahvit uudesta Presidentti Black -kahvista ja sen seuraksi  nappasimme  wienerit. Niiden  ohje ei ole vielä ihan julkaisukunnossa. Tavoitteenani  ovat  sellaiset  ihanat  pekaaniwienerit,  joissa on kinuskin makua – niitä on ainakin  meidän  lähisupermarketissa irtomyynnissä eikä niitä oikein pysty ohittamaan, vaikkemme wiener-friikkejä olekaan.

Neljän maissa alkoi aurinko jo laskea. Rauhallista iltaa nyt ja pikkuhiljaa  kohti  uuden  viikon  koitoksia!

4 kommenttia artikkeliin ”Kahdentoista tunnin pettymys

  1. Kokeilemallahan niitä uusia ideoita saa, mutta harmi, jos 12 tunnin odotus tuotti pettymyksen. Viinerit näyttivät kuitenkin herkulisilta!

    1. Harmittihan tuo. Illalla piti tehdä tavallista tuhdimmat voileivät, ettei ihan maha kurnien käyty nukkumaan. Sellaista sattuu ja rapatessa roiskuu!

  2. Tuollainen pettymys on kyllä karvas, se ei niin haittaa, jos äkkiä väsätty ruoka ei ole kaksista. Mutta pitkään valmistettu, se kun on mitäänsanomatonta, se kyllä jurppii!

    1. No niinpä! Yleensä nuo Glorian Ruoka&Viini -ohjeet ovat olleet hyviä, ja luottavaisin mielin ryhdyin puuhaan. Jos olisin jotenkin soveltanut ohjetta, soimaisin itseäni, mutta nyt tein pilkuntarkasti reseptin mukaan.

      Enkä edes pettymykseltäni osannut korjata sitä keitosta, varmaan jollakin tomaattimurskalla ja tulisilla mausteilla sen olisi saanut fiksattua.

Comments are now closed.