Eilen illalla Varsinais-Suomen taivas tarjosi erikoisen iltanäytöksen. Pilvet saivat ajoittain punertavat reunat, taivaanranta hehkui oranssina ja lopulta idästä nousi täysi kuu. Alkuillasta oli siis tällaista: pilvet olivat suloisen vaaleansinisiä ja -punaisia.

Parhaillaan meillä on meneillään huikea ruska. Vastarannan lehtipuut loistavat kirkkaina ja oman pihan pensaat ovat ikäänkuin tulessa. Nurmikot vain jatkavat hehkumistaan kesäisen vihreinä.

Lännen puoleinen taivas sai outoja värisävyjä auringon laskun aikaan. Alkajaisiksi neonsävyistä pinkkiä ja lilaa…

… ja sitten hieman keltaista mukaan. Noista puista tuli mieleeni miedän äidin juhlaleninki 1970-luvun alussa. Hänellä oli kaunis asu, joka rakentui mustasta kotelomekosta ja sen päälle vedetystä mustasta pitsistä valmistetusta, seitinohuesta takista. Jonkilaista mustaa pitsiä muodostui myös puiden varjoista.

Loppuillasta maisema etelään. Uskomaton taivas! Idän puolella alkoi hieman tuon jälkeen taivalluksensa täysi kuu. Leudot syysillat taitavat kohtapuoliin vaihtua viileämpiin. Syksy on kyllä ollut mitä kaunein!