Kipeä kyynärpää, josta mainitsin edellisessä blogipäivityksessä, ei sitten ollutkaan hiirityöskentelyn aiheuttamaa. Syyllinen olikin vyöruusu.

Ihmettelin toissapäivänä kipeytynyttä käsivartta ja huomasin siinä muutaman tulipunaisen näppylän. Eilen aamulla niitä kulki jo kainalosta rinnalle ja selkään. Eipä muuta kuin lääkäriin ja railakas viiruslääkitys käyntiin. Lääkärin mukaan Crohnin tautiin käyttämäni solusalpaaja tapaa aiheuttaa mokomaa heikentäessään immuunipuolustusta.

Vyöruusu liitetään usein vanhuksiin, mutta se on ihan yleinen myös nuoremmillakin. Vesirokon aiheuttava virus jää vesirokon sairastumisen jälkeen pysyvästi tuntohermojen hermosolmukkeisiin, josta se voi aktivoitua uudelleen. Seurauksena iholle syntyy yhden tai useamman hermon hermottamalle alueelle infektio, jota kutsutaan vyöruusuksi. Näin kertoo nettitohtori. Vyöruusua aiheuttavan viiruksen aktivoitumiseen saattaa olla syyllisenä stressi. Sitä on ollut Rouvallakin, ja stressiä on aiheuttanut opiskelu. Se kun ei oikein tunnu etenevän.

Pirullisinta tässä on hermokipu. Yritin sinnitellä aamuyöllä ja olla ottamatta kipulääkettä, mutta pakko oli. Onneksi on viikonloppu alkamassa eikä mitään ihmeellistä ohjelmaa suunniteltuna.

Mutta näillä mennään. Ai niin, kuva tuossa oikealla on varmasti kaikille tuttu, Helene Schjerfbeckin ”Toipilas”. Kuuluu Rouvan ikisuosikkeihin.

Levollista viikonloppua!