Voi mikä tunne: Rouvan ensimmäinen joogatunti takana ja mieli on ihan asanoissa!

Onnistuin pääsemään kansalaisopiston seniorijoogaajien ryhmään, joka kokoontuu maanantaiaamupäivisin. Puolitoista tuntia meni että hujahti! Kaksi asanaakin tehtiin, ja opettaja vaikuttaa oikein mukavalta ja pätevältä. Vähän voi huomenna olla selässä ja raajoissa tuntemuksia, mutta ovatpa ainakin osoitus tekemisestä.

Kuulun siihen joukkoon, joka on ikänsä vinoillut joogaajille jalat ristissä istuskelusta. Saanpahan tässäkin siis maistaa omaa lääkettäni. Jooga on sitäpaitsi aivan oikea lajivalinta ihmiselle, joka ei ole harrastanut liikuntaa missään ryhmässä vuosikausiin. Ei tarvitse häveten katsella kuvaansa jumppasalin peilistä eikä vakoilla vaikeita askelkuvioita naapurilta, vaan saa aivan omassa rauhassaan tehdä venytysliikkeitä. Vielä kun oppisi ymmärtämään hengitystekniikkaa…