Sainpahan eilen oikein kunnon näpäytyksen!

Kuten edellisessä perheenemäntä-päivityksen lopussa uhosin, valmistelin siskonmakkarapataa meille iltaruoaksi ennen vektorigrafiikan opiskelua. Pesin, kuorin ja paloittelin selleriä, palsternakkaa, lanttua, purjoa ja sipulia. Kuutioin kaikki kauniisti ja laitoin padan alulle eli freesasin sipulit ja lisäsin joukkoon tomaattipyrettä ja mausteita. Lisäsin kattilaan vettä ja liemikuution, ja jätin sen sitten porisemaan liedelle. Ajattelin opiskeluillan kahvitauolla käydä kuorimassa porkkanat ja perunat, ja lisätä ne sitten keitokseen.

No, kuinkas kävi: meillä on Ilustratorissa eri opettaja kuin muissa web design-aineissa. Tämä kiva ope pitikin sitten kahvitunnin puoli tuntia tavanomaista myöhemmin. Kun kapusin yläkertaan, tunnistin heti palaneen hajun. Koko pahuksen keitos oli jämähtänyt kattilan pohjaan muutaman sentin paksuiseksi ketoksi!

Padanalku päätyi roskiin ja kattila liotukseen (Juuri hetki sitten irrotin loputkin. Liotus konetiskiaineella yön yli tehoaa liki kaikkeen!), mutta mistä ruoka illaksi? Herra oli pelaamassa golfia, joten laitoin hänelle tekstiviestin että soittaisi, kun on meidän lähi-Siwassa. Hetken vaihtoehtoja ponnittuamme päädyimme ”Mestareiden aamiaiseen”. Ohje on Pastanjauhajista, joka puolestaan oli napannut sen Kayotic Kitchenistä.

Minä siis seurasin opinnot loppuun ja puoli yhdeksältä söimme tämän herkullisen aamiaisruoan!

Champion’s Breakfast

Tee näin:

1) Hienonna pieni sipuli, kuutioi kolme tomaattia ja suikaloi paketillinen pekonia (n. 130 g).

2) Paahda pekonisuikaleet rapeiksi uunikestävässä paistinpannussa tai -kasarissa, lisää sipuli ja paista noin 4 minuuttia.

3) Lisää tomaattikuutiot, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääntele pannulla noin 2 minuuttia ja lisää sitten puoli purkkia valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (mielellään Heinz).

4) Riko paistoksen pinnalle neljä kananmunaa, ripota pinnalle suolaa ja mustapippurirouhetta ja noin puoli desilitraa juustoraastetta.

Valmistin mestariruokaa eilen puolitoistakertaisen annoksen. Oli vähän liikaa meille…

5) Paista 200 C° uunissa noin 20 minuuttia eli kunnes kananmunan valkuaiset hyytyvät, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeitä.

6) Ripota pinnalle hienonnettua persiljaa.

7) Tarjoa paahtoleivän tms. kera.

Että näin tällä kertaa. Ei pidä esittää parempaa ja tehokkaampaa perheenemäntää kuin on.

Mutta opinnot sentään sujuivat inasen paremmin. Tässä Rouva vektorigrafiikkatuotantoa: