Voi XAMPPi vieköön, kun masentaa. Olen aamusta asti yrittänyt asentaa koneelleni XAMPP-virtuaalipalvelinta, mutta se pahalainen EI suostu siihen! Tai täsmällisemmin ilmaistuna XAMPPin Apache ei asennu, MySQL ja Firezilla tottelevat. Jos joku teistä osaa neuvoa, niin kertokaapa! Ongelma on ilmeisen yleinen silloin, kun käyttöjärjestelmänä on Windows 7, ja se liittyy portteihin 80 ja 443. Niiden pitäisi olla vapaita, mutta ohjelma väittää muuta. En tajua. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!

Näihin tietotekniikkajuttuihin liittyen: lueskelin aamulla Turun Sanomien harrastusliitteestä, että blogien lukemista ja niihin kirjoittamista voidaan pitää harrastuksena. Yksi haastatelluista ilmoitti jopa rajoittavansa päivittäistä blogiaikaansa. Mielenkiintoista, samoin kuin toisessa yhteydessä ollut juttu Facebook-kieltäytyjistä. Sen jotenkin ymmärrän, koska ”naamakirjassa” roikkumiseen kyllä saa kulumaan aikaa tovin jos toisenkin.

Muuten, liityin tai pikemminkin pääsin FB.n ryhmään ”Kielletyt sanat ja sanonnat”. Nyt saa koko ajan olla tikkana, ettei käytä tuolla palstalla inhokeiksi listattuja sanoja. Yksi niistä on juuri naamakirja. Postata ja jebou tulivat esiin juuri nyt, kun skrollasin sivua. Hui. Kaikki sanoja, joita olen tullut käyttäneeksi…

Mutta onpa tuolla kiellettyjen sanontojen sivulla myös vitsejä, koska palstalla paheksutaan huonoja sellaisia. Tässä yksi, jonka olin jo joskus kuullut, mutta joka sai edelleen hohottelemaan:

Mies nimeltä Pentti toimi räjähdystyömaalla panostajana. Jotakin meni kuitenkin vikaan hänen mennessään asettamaan panoksia paikalleen. Panokset räjähtivät ja Pentti menehtyi onnettomuudessa. Työnjohtaja lähti viemään suruviestiä ja kertoi tapahtuneesta Pentin vaimolle, joka purskahti hillittömään itkuun. Tovin siinä itkeskeltyään hän sai kasattua itsensä ja niiskuttaen kysyi: ”Pääsiköhän se minun Penttini taivaaseen?” Johon työnjohtaja vastasi ”Sitä en tiedä, mutta ainakin siihen suuntaan Pentti lähti”.

Hyihyi. Vähän tuhma aihealue.

Noista blogeista vielä: minäkin seurailen niitä ja etenkin tietysti ruokablogeja. Niistä löytyy mukava koontisivusto ”Suomen ruokablogit”. Toinen blogikokonaisuus, jossa tulle käytyä melko usein, on ”Indiedays”. Siellä on paljon muotia, mutta myös lifestyle-juttua.

Rehellisesti sanottuna en aivan ymmärrä nuoria bloggaaja-naisia, jotka valokuvaavat aamuisin omia vaatekokonaisuuksiaan ja julkaisevat sitten niitä blogeissaan. Nuorena ja nättinä se on varmaankin kivaa, näillä vuosirenkailla ei tulisi mieleenkään.

Vaan hankinpa minäkin tänään itselleni uuden laukun! Bongasin sen kaikenlisäksi blogista, joka on osa Olivia-lehteä, ”Paras aika vuodesta”. Veska on kotoisin jonkinlaisesta junioripolven muotimyymälästä nimeltään Selected Femme. Ihan rohkeasti marssin sinne sisään, ja sainpa kaupantekijäisinä juuri tuon Olivian, jota en muuten seuraa. Nyt siinä oli lupaavananäköinen artikkeli Anna-Leena Härkösestä, joka kertoo syysuutuuskirjansa kirjoitusprosessista. Täytyypä oikeastaan mennäkin lukemaan sitä nyt.

Herra on tänään Outojen Veljiensä kanssa kesämiitingissä Yläneellä, joten Rouvalla onkin tällainen oma-aikaikkuna. Ei paha, rakasta siippaani siteeratakseni. Naistenlehtien lisäksi ohjelmaan kuuluu television tuijottelua ja mahdollisesti jotakin iltapalaa. Levollista tiistai-iltaa teillekin!