Kirjolohi Paholaisen hillolla.

Eilen illalla ateriamme rakentui Paholaisen hillolla maustetusta uunikirjolohesta, herneistä ja ihan tavallisesta vihersalaatista. Varsin kelpoisaa, koska näpäkärsä Herrakin kehui inhokkiraaka-aineestaan valmistettua ruokaa. Hän kun mieluusti yhtyy herkkusuu Heikki Tavelan näkemykseen kirjolohesta: ”vedessä kasvanut broileri”.

CHILIKIRJOLOHTA UUNISSA

1-2 kpl kirjolohifilettä tai 1 pieni kirjolohi fileoituna (taloudellisin tapa)
rypsiöljyä

chiliseos:

1 dl Paholaisen hilloa
0,5 dl soijakastiketta (esim. Kikkoman)
0,5 dl sitruunanmehua
n.2 rkl hunajaa

Huuhtele ja fieloi kirjolohi. Sipaisen uunivuoan pohjalle rypsöljyä ja nosta kalafile vuokaan. Sekoita chiliseoksen ainekset keskenään ja liruta seos kalafileelle. Peittele vuoka foliolla tai tuorekelmulla ja siirrä jääkaappiin noin tunniksi (tämän vaiheen voisi varmaankin kiireessä skipata).

Kuumenna uuni 200 C, poista folio vuoasta ja kypsennä kalaa noin 40 minuuttia tai kunnes se saa kauniin tummanpunaruskean pinnan. Kiehauta herneet (meillä sattui olemaan tuoreita, mutta pakastetutkin sopivat tai jätä pois jos et pidä) ja nostele ne kypsälle kalalle. Tarjoile raikkaan salaatin kera. Vuokaan muodostuu niukasti hyvänmakuista lientä, joka sopii kastikkeeksi.

Tämä oli ihan hyvää, tavallista kotiruokaa – jatkoa noille jauhelihapihveille. Ajattelin vielä kokeilla Paholaisen hilloa broileriin, koska jotenkin voisin kuvitella niiden makujen sopivan yhteen. Sitten saankin keitellä uuden satsin hilloa, koska purnukat käyvät vähiin…

Tänään vielä tulossa se eilen lupaamani kilpailu. Nyt täytyy vähän opiskella ensin.