Kevät oli Tukholmassa ainakin muutamaa viikkoa edellä Varsinais-Suomea. Tämä on hieman outo kuva, mutta ainoa Tukholman-sellainen…

Rouvan mieleen nousi vastikään, jostakin käsittämättömästä syystä, sunnuntai-iltapäivien radio-ohjelma Pyhäpäivän ratoksi. Muistaakseni siinä oli hieman vakavampaa musiikkia ilman taukoja tai selostusta soitettavasta musiikista. Onko kenelläkään tarkempaa mielikuvaa ohjelmasta?

Tänään olemme Herran kanssa viettäneet pyhäpäivää autuaan matkaltapaluun merkeissä. Vietimme huikean kaksiöisen Tukholman-risteilymatkan Rouva ja Herra Pirkanmaalta kutsusta ja keralla. Voin vakuuttaa, että olimme irti arjesta sataprosenttisesti. Silkkaa nautintoa: hyvää seuraa, herkullista ruokaa ja mukavaa oleilua muun muassa Sturegalleriassa ruotsalaisia tarkkaillen ja Moderna Museetin näyttelyssä nykytaidetta ihaillen. Miljoona kiitosta rakkaalle sisarelleni ja miehelleen!

Palatakseni tuohon pyhäpäivään: osuin eilen netissä Ylen sivustolle ”Pyhät ja pahat” ja tein siellä Syntestaattorilla synti- ja hyvetestin. Suosittelen!

Pahin syntini tuon perusteella on murehtiminen. Se sai arvon 14. Muita syntejäni, mutta ei näin merkittäviä, ovat vatsan palvonta (allekirjoitan!), hengen velttous, välinpitämättömyys ja ylpeys.

Hyve-puolelta suurimmat arvot (12 pinnaa) sain anteeksiantavaisuudesta, rakkaudesta, urhoollisuudesta ja viisaudesta. Olisin toivonut, että olisin pärjännyt paremmin hyveessä ”Pyhä huolettomuus”, mutta siitä kertyi vain kuusi pointsia.Tässä perustelu toiveelleni:

”Pyhästi huoleton osaa ottaa itsensä ja elämän kevyesti. Hänellä ei ole tarvetta pakottaa itseään jaksamaan, vaan hän on päättänyt hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, vaikka välillä väsähtäneenäkin. Hän tietää, että elämää ei voi hallita ja siksi hän voi hullun tilanteen sattuessa vaikka nauraa itselleen.”

Tämä olkoon siis tavoitteeni vastedes!

Oikein levollista pyhäpäivää itse kullekin.