Eilen opiskelimme PhotoShop-kurssilla artistic filter-toimintoa osana smart objectin käyttöä. Päätin vähän testailla omia kuviani ja tässä tulos: vesiväri-filterillä muokattu kesäkuva Kotkan Haapasaaresta. Aika mainio, vaikka itse sanonkin. Jo aiemmilta PS-kursseilta muistan, että usko valokuvien ja todellisuuden välillä on mitätön. Kuva valehtelee paljon enemmän kuin tuhat sanaa.

Joskus viime vuosituhannella osallistuimme sisareni Rouva P:n kanssa akvarellikurssille Kustavissa. Minun pääasiallinen toimintani kurssilla oli opettajan pakoileminen kaislikossa. Rouva P. maalasi kuten pitikin, ja hänestähän sittemmin sukeutuikin kuvataiteilija (josta olen niin ylpeä että melkein halkean!).

Yhteinen ilomme oli muiden kurssilaisten tarkkaileminen. Yksi papin rouva oli ehdoton suosikkimme. Lisäksi minä seurasin keittäjän ovelia touhuja. Hän pystyi kierrättämään samaa ruoka-ainetta ainakin kolmessa eri formaatissa: ensin oli pakastemarjoja aamupalalla, sitten ilta-aterialla marjakiisseliä jälkiruokana ja seuraavana päivänä marjarahkaa, jossa tuo kiisseli vielä seikkaili.

Tässäkin taas voi nähdä sen, että kyllä koulutus ja opiskelu kannattaa aina!