Tässä alkajaisiksi tuore Tapaninpäivä-kuva. Lunta tupruttelee, vaihteeksi.


Saimme tämän kauniin kukka-asetelman omalta kukkakauppiaaltamme (Katariina) joululahjaksi! Se toi meille niin kovasti mieleen hääkukkani ja rakkaan Herrani minulle antamat hääpäiväkukat, jotka ovat siis samaisen Katariinan tuotantoa.


Joulupöydän koristeluidean nappasin iltapäivälehden joululiitteestä. Miniamaryllikset on aseteltu näin joulunaikaan täysin virkaheittoihin kuohuviinilaseihin. Liina on muinainen poppanapäiväpeitteeni. Ikkunassa roikkuu tämän vuoden jouluinvestointi: uusi led-koriste. Edellisen muuntaja oli hävinnyt kesän megasiivouksessa, kun järjestelimme ulkovarastoa. No, se koriste ei oikein tyyliltään sopinutkaan meille. Uusi sydän on niin muotokieleltään kuin värimaailmaltaankin (yök-yök-yök-sisustusohjelmakieltä) passeli, koska ovikranssihan on punainen sydän!

Joulukattaus. Punainen Kivi-tuikku etualalla on jotenkin törönnäköinen… Jouluateriasta sen verran, että kaksi räättiä jäi pois alkuperäisestä suunnitelmasta: tanskalainen maksapasteija jäi vain maksapasteijaksi ja Piipanojan kylmäsavulohi on edelleen jääkaapissa. Syy näihin muutoksiin oli tiskikoneen pumpun tukkeutuminen aatonaattona. Huhkin sen kimpussa muutaman turhan tuokion (Herra oli hiihtämässä juuri silloin) ja valmistelusuunnitelmat pettivät.


Ja sitten vielä joulupuumme perheen pienokaisten koristelemana!

Joulu on siis kallistumassa lopulleen. Jouluvieraat lähtivät eilen iltapäivällä seuraavaan joulukotiinsa, ja me jäimme Herran kanssa kahden jatkamaan tonttuilua.

Tänään Herran piti menna sivakoimaan tuohon rantaladulle, joka eilen tehtiin, mutta tuisku on sen verran tiheää, että hanketta on lykätty toistaiseksi. Rouvan ohjelmassa on blinitaikinan tekeminen Strömsö-kokki Michael Björklundin ohjeella (paras tv-kokki!). Jääkaapissa on jo sulamassa muikunmäti. Tapanin-ateria rakentuu siis näistä + smetanasta, mustapippurista ja punasipulista. Nam.

Huomenna palataan arkeen neljäksi päiväksi, sillä perjantaihan on jälleen aattopäivä. Uudenvuoden vastaanottajaiset lienevät rauhalliset, koska biletämme kahdestaan. Siinäkin on oma hohtonsa.