1172174_67201835

…paitsi kansantanssia ja sukurutsaa. Siis Keski-ikäinen rouva Varsinais-Suomesta päätti kokeilla bloggaamista, jonka statusarvo lienee yhtä vähäinen kuin yhteiskunnan keskimääräinen kiinnostus keski-ikäisiä rouvia kohtaan!

Tänään kuuntelin iltapäivän radio-ohjelmaa, jossa professori Liisa Keltikangas-Järvinen kertoi Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen  vuonna 1968 alkaneen pitkittäistutkimuksen edenneen jo tutkittavien keski-ikään. Olivat täyttäneet siis 50 vuotta. Keltikangas-Järvinen oli ilahtunut siitä, että keski-ikäisten elämä vaikutti hyvinkin myönteiseltä. Itseäni jäi mietityttämään tuon ikäryhmän kolmen prosentin osuus: sen verran väkeä oli jo ehtinyt siirtyä tuonpuoleisiin. Ja jotakuinkin harvinaisina mainittiin nekin yksilöt, jotka olivat vailla töitä. Onpas hienoa kuulua kultapossukerhoon – siis työttömiin (ihan vain selvennyksenä ).

Sateinen päivä Varsinais-Suomessa tekee loppuaan. Sauna on jo lämpenemässä, yläkerrassa tuoksuvat vielä voisilmäpullien ja mustikkapiirakan odöörit.  Jääkaapissa odottelevat syyskauden ensimmäinen rosolli, kotitekoinen piimäjuusto ja toissapäivänä marinoidut silakkapihvit. Kyllä keski-ikäsilläkin on ilonsa!