punakoneet1

Rouva Raadelman punainen keittiöpataljoona on saanut vahvistusta: kuplavesikone liittyi joukkueeseen jokunen viikko sitten. Eikös ole aika massiivinen punakonesarja meillä? Melkein prikaati, sopii keittiönatsille hyvin 🙂

punakoneet2

Kitchen Aidin soda streamer toimii kuin unelma; vesipulloa ei tarvitse kiertää kiinni painesuuttimeen, se vain napsautetaan paikoilleen. Mittarista näkyy, kuinka voimakkaasti kuplaista vettä on muodostumassa – kätevää. Tässä suhteessa kuplavesikone muistuttaa vedenkeitintä, jossa niinikään on mittaritoiminta ja sen lisäksi lämpötilasäädin.

punakoneet1

Nyt alkaa siis meidän Kitchen Aid -sarjamme olla täysilukuinen. Vielä löytyisi muun muassa monitoimikone, mutta en raaski sitä hankkia. Olen valehtelematta tuhonnut puoli tusinaa monitoimikonetta elämäni aikana. Yleensä olen yrittänyt raastaa jotakin vähän liian raivokkaasti. Sininen savu ja sellainen sähkön tuoksu ovat leijuneet laitteen ympärillä…. No, viimeisin laite kosahti työmatkalla, kun veivasin blenderissä ehkä hieman liian isoa annosta smoothieta. Puolitoista litraa mustikkaista juomaa on muuten aika paljon, ainakin lattialla ja työtasolla…

Eniten näistä laitteista käytän vedenkeitintä. Myös leivänpaahdin on melkein päivittäin käytössä. Se on aivan loistava apparaatti – muun muassa siksi, että pitää paahdetut leivät lämpiminä.

Sauvasekoitin on johdoton, ja kieltämättä unplugged-toiminta on kätevää vaikkapa sosekeittoja liedellä kattilassa valmistettaessa. Sähkövatkain on ihan jees, siinä on ehkä vähiten erityisominaisuuksia.

Mutta jos jostakin en luvu, niin yleiskoneesta. Minulla on joskus ollut Kenwoodin yleiskone, joka oli kyllä tehokas, mutta kovaääninen ja taitava purskauttamaan jauhot ympäri keittiötä. Kitchen Aid alustaa hiivataikinat paljon paremmin ja hellemmin. Eikä pidä pahaa ääntä!

Kesäaikaan jäätelökone, joka on KA:n lisälaite, on ahkerassa käytössä. Frozen youghurt ynnä muut viileät herkut valmistuvat vaivattomasti. Täytyykin kokeilla sillijäätelöä ensi kesänä!

Mitenkään vähäisenä ominaisuutena en pidä sitäkään, että Kitchen Aid -laitteet ovat kauniita. Sillä on merkitystä, kun on avokeittiö ja varsin vähän kaappitilaa ja lisäksi haluan pitää vempaimet käyttövalmiina työtasolla. 

Tämä ei ole maksettu mainos, vaan olen ihan omilla rahoillani laitteet hankkinut. Ja tietenkin Kelovee-kaupasta Paraisilta, jossa on überystävällinen palvelu ja loistava valikoima keittiöihanuuksia. Uutuutena muuten Le Creuset-padat ja paistinpannut sun muut keittovälineet. 

hortensia

Taidankin lähteä nyt siemailemaan lasillisen kuplavettä ja pitämään sulkeiset Kitchen Aideilleni. Kuulemiin!

14 kommenttia artikkeliin ”Rouva R:n punainen keittiöprikaati

 1. No on melkoinen kokoelma! Vau. Ja skål! Kuplavesi on muuten siitäkin hyvä että tulee juotua vettä…

  1. Niin onkin, ja tällä KA-kuplavesikoneelle tulee parempaa kuin meidän vanhalla sodastreamilla. Ero on ihan selvä, enemmän kuplia ja ”rapeampaa” vettä 💦

 2. Jahaa! Ja onhan muuten tuossa käsivispilävatkaimessa lisäherkkua se maidonvaahdotin ja pallovispilä 😀 Tosin eilen kun tein marenkia yleiskoneella totesin taas kuinka ihanaa on kun on kädet vapaat ja homma hoituu! Sain sitten sitruunatäytettä hämmentää ja katsella kun marenki muotoutuu..eikä kestänyt kauaa! On koneet kyllä käteviä.

  1. Juu, olen samaa mieltä: vapaat kädet ovat parhaat! Yleiskone rulettaa pienienkin massojen vaahdottajana. Vatkaimen pallovispilä toimii kyllä hyvin, mutta sitten pitää jaksaa pidellä vatkainta. Kuulostaa muuten tosi kurjalta 🙂

 3. Aika ihanat !Mulla on yksi punainen;KMix punainen yleiskone. Mutta se on vähemmän punainen kuin tuo KitchenAid.

 4. Nyt kyllä kademato lonkeroituu sisuksiini. Juuri tänään kiroilin omaa (toisen merkkistä) monitoimikonettani, joka hirttää useasti kiinni vähänkin tiukempaa massaa yrittäessäni. Ei auta muu kun yrittää ylipuhua henkilöä, joka ei meillä kokkaa, syö kyllä sitäkin nautinnollisemmin.

  1. Lahjonta, kiristys ja uhkailu – vai mitä näitä suloisia ylipuhumismenetelmiä olikaan :)! Ei vainenkaan, olen sitä mieltä, että koneet on luotu palvelemaan ihmistä. Ja mitä enemmän näitä vuosirenkaita kertyy, sitä enemmän haluan keskittyä kokkaamisessa siihen oleelliseen eli hyvään makuun jne. Koneet raatakoot puolestamme!

 5. Niin ne vaan käyttökokemukset ovat kovin erilaisia, tai sitten minulla sattui olemaan pelkkiä maanantaikappaleita. Minä kun palasin takaisin Kenwoodiin muutaman vuoden KitchenAid kokeilun jälkeen. Inhosin sitä että vispilöitä ei ikinä saanut irti sotkematta sormiaan, lihamyllyn ”monitoimi”survin on niin huonosti suunniteltu että lihaa ei pysty jauhamaan enää toista kertaa, kun se pursuaa survimen ohi takaisin ja viimeinen niitti oli se kun kone leikkasi kiinni neljän desin pullataikinaa vaivatessa. Niin, kokeilin kauan sitten myös KA:n vohvelirautaa, jossa ilmeni ohjelmistovika kolmen vohvelin jälkeen. Sitten sen piti antaa jäähtyä ja käynnistää uudelleen. Tosi luotettavaa laatua. Ainoa josta tykkäsin, oli KA:n tehosekoitin – vaikka sen vauhtipyörä on jopa kotikäytössä kuluva osa. On KA:ssa hyviäkin puolia, mutta ei niin paljon kuin Kenwoodissa – minun mielestäni 😉

  1. No onpas sinulla käynyt huono tuuri, harmi. Minulla ei ole moitteen sanaa Kitchen Aideistani, ellei hintaa oteta lukuun 🙂

 6. Olen kateudesta vihreä. Minulla on kolmekymmentä vuotta vanha Boschin yleiskone, joka toimii aina vaan ja tekee nikottelematta litran pullataikinan. Kitchen Aid on vaan niin kaunis ja kulho juuri oikean muotoinen…. Le Creuset-patoja on useampia, mutta eihän ne ole kalliita kun ovat käytännössä ikuisia, jäävät perinnöksi tuleville polville.

  1. Minullakin oli Boschin kone, tosin monitoimisellainen, joka kesti vuosikausia ja toimi hyvin. Taitaa olla niin, että muutama vuosikymmen sitten valmistettiin vielä kunnollisia kotitaloukoneita 😊 – ja nyt on toisin (paitsi Kitchen Aid, mutta niissäkin kuuluu olevan eroja)

Comments are now closed.