Rouvaa on aina ärsyttänyt Tikkurilan maalimainonta, ja syitä siihen on kaksi: epävireinen kertosäe ”Maalaa maaaaailmasi” ja slogan ”Siitä se ajatus sitten lähti”. Hyvin ovat siis osanneet markkinointinsa!

Meillä ”ajatus yläkerran vessan uudistamisesta” lähti, kun istuin pytyllä ja katselin vessan nuivaa yleisilmettä. Olin valinnut meille kolme vuotta sitten tänne muuttaessamme sinänsä kauniit tekstiilit eli beigen wc-maton ja samansävyiset käsipyyhkeet. Ne yhdistettyinä suunnilleen maalarinvalkoisiin seiniin ja harmahtavaan mosaiikkipinnoitteeseen saivat aikaan TYLSÄn kokonaisuuden.

Valitettavasti en hoksannut ottaa kunnollisa ”ennen”-kuvia, vaan tässä on jo edetty maalausurakan alkuun.

Vessan kaapisto on tuollaista ruskeaa viilua, sinänsä ihan ok. Ai niin, tässä kuvassa näkyvät myös mehupurkit kaapiston hyllyllä. Koska keittiössämme on melko rajallisesti kaappitilaa, olemme ottaneet nuo tyhjillään nököttävät hyllyt säilytyskäyttöön. Allaskaapissa on talouspaperirullien välivarasto. Nyt vessaan siirrettiin myös keräyskartonki- ja -paperikassit. Vessa on siis varsinainen monitoimitila!

Tämä Tikkurilan efektimaaliesitteen kuva oli siis suunnitelman lähtökohta. Ei kun Aninkaisten Väriin ja tapettiin materiaaliostoksille! Kaupasta löytyi eräänlainen reseptilappu, jossa oli kuvattuna työn eteneminen. Maanantaina pesimme seinät ja Herra Raadelmasta levitti pohjakerroksen maalia. Eilen tiistaina huhkimme urakan loppuun. Ja tältä näyttää nyt:

Vessapaperikori on Rouva virkkaama. Ohje löytyy täältä. Virkkaan parhaillaan mustasta matonkuteesta mattoa, mutta se ei taidakaan päätyä vessaan. Sovitimme sitä eilen eikä miellyttänyt silmää. Pytyn molemmin puolin ovat kierrätyskassit (ja ihan hyvin mahtuu vielä pöntollekin!).

Pientä fiilailua on vielä tehtävä, mutta pääpiirteissään vessan uudistaminen on nyt valmis! Ja olemme itse kovin tyytyväisiä lopputulokseen.

Lomaviikon alkuun tällainen puuha sopi paremmin kuin hyvin: ajatukset eivät ehtineet kiertyä työjuttuihin ja toisaalta tunsi heti saavansa aikaiseksi jotakin. Hyvä me!

4 kommenttia artikkeliin ”Mistä se ajatus sitten lähti?

    1. Kiitos! Ja koskahan mahdetaan viettää vessan uudistumisavajaisia? Saatte leikata avajaisnauhan!!!!! (tosin me kyllä käytetään sitä koko ajan…)

  1. Minäkin tykkään kovasti. Ei totisesti ole enää valju eikä pliisu, vaan tuossa on kunnon otetta!

Comments are now closed.