Ensimmäisen lomapäivämme suuri ihme oli grillin korjaantuminen ihan itsekseen! Saimme jo hyviä neuvoja grillin korjaamiseksi, mutta kun Herra Raadelmasta ihan kokeilumielessä nappasi grilliin tulen, niin sepä syttyi ja kuumeni aivan kuten kuuluukin. Jospa se ”kuuli” uhkailumme ja päätti kunnostautua?

Grilliin päätyivät T-luupihvit, jotka olivat oikein herkulliset. Ne siis jatkoivat italialaisteemaamme aiemmin kertomieni Camparin ja antipaston jälkeen. Lisäkkeenä oli Basta!-kirjan ohjeella valmistettuja perunoita ja tomaatteja, nam. Piikkiön Alkon myyjä suositteli meille Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso-viiniä, ja se täydensi aterian kerrassaan mainiosti.

Eilen olikin sitten vähän semmoinen olo, ettei oikein tehnyt mieli syödä eikä ainakaan juoda mitään.

Italia-teema jatkui kuitenkin hieman kiertäen, sillä päätin tehdä uudelleen Plutenin perheen nakkipitsaa. Kokeilin viime talvena Glorian Ruoka&Viini-lehden (2011) ohjetta, mutta pitsasta tuli omituisen vetelää. Ohjeen on tallentanut Nanna ihanaan blogiinsa ”Kaikki äitini reseptit”. Valutin tällä kerralla täytteen tomaattimurskan ja tein pitsataikinan omalla ohjeellani, ja vot tuli hyvää.

Tänään nautittiin taas Herran Campari-drinksua, joka nyt olikin oikein onnistunut. Hän paljastanee ohjeen omassa blogissaan pikapuoliin. Siinä on Camparin lisäksi giniä ja tonicia.

Herra oli muutenkin puikoissa keittiöhommissa tänään, kun Rouva ompeli muutaman kangaskorin. Katselin tuommoisia koreja muutamassa design-myymälässä ja minuun iski pihiys. Ajattelin, että niiden tekeminen kotioloissa ei voi olla NIIN vaikeaa, etteikö siihen tällainen käsityötumppukin pystyisi.

Valmistusohjeita löysin netistä kaksin kappalein: ensimmäinen viritelmä on tuo korkein kori. Laitoin siihen vähän turhasti kovikekangasta molempiin kangaskerroksiin, joten sitä voisi luonnehtia napakaksi (= yläreuna ei taitu kaksinkerroin kunnolla).

Toisen version korit puolestaan ovat vähän liiankin löpsöjä, mutta niissä toteutuvat suunnitelmani paremmin. Kävin jopa Marimekossa hankkimassa vähän parempaa kangasta koreihin. Sitten en kuitenkaan isommasta pakanpäästä raaskinut enää tehdä koreja, vaan ompelin tuollaisen kaitaliinan Isot kivet-kankaasta.

Meillä sattui olemaan saman sarjan lautasliiinoja kotivarastossa, joten sunnuntaikattauksemme näytti tältä.

Näin olemme saaneet loman alkuun! Huomenna menemme käymään maalikaupoilla, sillä lomaprojektimme on yläkerran wc:n uudistaminen. Siitä lisää lähipäivinä!