Musta pasta näyttää kuvan ruokalajissa lähinnä pehmenneeltä johtonipulta, mutta voin vakuuttaa, että makunsa puolesta se sopi mitä parhaimmin sinisimpukoihin. Ohje ruokalajiin – tosin perinteisemmällä spagetilla – löytyi Allt Om Matin webbisivustolta.

SINISIMPUKOITA JA PASTAA

1 kilo sinisimpukoita
2-3 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl chilipalko
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl hienonnettua persiljaa
1 1/2 dl valkoviiniä
250 g spagettia
vettä, suolaa

Puhdista simpukat kylmässä vedessä huuhtelemalla. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Kuumenna laakeassa kasarissa oliiviöljy, lisää viipaloidut valkosipulit ja chili. Kuullota niitä hetki. Lisää pataan sinisimpukat, persilja valkoviini. Peitä keitos kannella. Jatka kuumentamista noin viisi minuutta, sekoittele välillä. Poista avautumattomat simpukat.

Kaada vesi pois kypsästä pastasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää joukkoon simpukat sekä osa niiden keitinliemestä. Siirrä ruoka tarjoiluastiaan ja ripota vielä hieman persiljaa pinnalle.

Tarjoa valkoviinin ja vaalean leivän kera.

Oli varsin vaivaton ruoka valmistaa ja maistui vaihteeksi todella herkulliselta. Mustaa pastaa, Linguine al Nero di  Seppiaa meille oli jäänyt syksyisistä Halloween-partyista, ja itse asiassa tämä ruokalaji sopisikin hyvin mörköbileisiin ulkonäkönsä vuoksi.

Eilinen päivä meni meidän huushollissa jotenkin epätahtiin: nukuimme Herran kanssa melkein puoleen päivään asti, joka on todella epätyypillistä. Kaikki tapahtui sen jälkeen epäjärjestyksessä eikä päivä oikein päässyt alkuun, kun jo olikin ilta. Luulisin, että tuo uneliaisuus johtuu vielä flunssasta.

Tänään on vihdoinkin kaunista ja lämmintä. Herra aloitti jo pitkään vireillä olleen projektin eli parveketuolien maalaamisen. Taidan liittyä seurueeseen ja suihkauttaa samaa mustaa (kaikki on nyt mustaa!) väriä pariin puutarhajuttuun. Kuulemiin siis!